• DOLAR 32.613
  • EURO 34.799
  • ALTIN 2420.05
  • ...
Gazze`ye kış gelince eğitim drama dönüştü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZZE: Sağanak yağmurlarda ıslanan öğrenciler, kitap ve defterlerini korumaya çalışıyor, sınıflarını basan suları öğretmenleriyle boşaltıyor.

Şucaiyye Mahallesi`ndeki Subhi Ebu Keraş Okulunda eğitim gören 11 yaşındaki Aye el-Acele, sınıfta cam kenarında oturduğunu, yırtık naylonla sarılan camdan içeri soğuk geldiği için çok üşüdüğünü belirterek, "Soğuk hava ve bu naylonlu camdan içeri giren yağmurlar yüzünden eğitimimiz aksıyor. Bütün gün üşüyoruz" dedi.

Öğretmen Tağrid el-Arir de, israil saldırılarının okullara ağır zarar verdiğini, duvarların çatladığı, çatının delindiğini ve camların kırıldığını söyledi.

Son yağışlarda okulu su bastığını vurgulayan Arir, sınıflardaki suların kendi çabaları ve öğrencilerin yardımlarıyla boşaltıldığını kaydederek, "Zor ekonomik ve sosyal koşullar çerçevesinde okullar, öğrencilerin tek nefes alabildiği yerdi ancak bugün ise bu durum değişti" diye konuştu.

Gazze Eğitim Bakanlığı, dün yaptığı açıklamada, uluslararası topluma okulların imar sürecinin hızlandırılması için acil harekete geçme çağrısında bulunmuştu.

israil`in 51 gün süren saldırılarında 70`i Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu`ya bağlı 244 okul zarar görmüş, 24`ü ise tamamen yıkılmıştı. Altyapının yerle bir olduğu saldırılarda, 2 bin 158 kişi şehid olmuş, 11 binden fazla kişi de yaralandı. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir