• DOLAR 32.598
  • EURO 34.785
  • ALTIN 2404.927
  • ...
Bingöl`deki gözaltılarla ilgili Valilikten açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL – Kobani bahanesiyle Bingöl’de yapılan sokak gösterileriyle ilgili gözaltına alınan şahıslarla ilgili Bingöl Valiliğinden yapılan açıklamada; gözaltına alınan 10 şahıstan 9’unun adli kontrol kararı ile serbest bırakıldığı, birinin ise sorgusunun devam ettiği bildirildi.

Bingöl Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “Bingöl İl genelinde özellikle 07 Ekim 2014 günü İl Merkezinde Kobani’yi bahane ederek, eylem yapan göstericiler kamu ve özel mallara, araçlara zarar vererek, emniyet güçleri ve araçlarına taşlı, molotoflu ve havai fişekli saldırılarda bulunmuşlardır. Eylemi gerçekleştiren şahısların yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalar neticesinde 01.10.2014 günü Bingöl İl merkezi ve ilçelerinde eş zamanlı operasyonlar düzenlemiş, düzenlenen operasyonlar sonucu; A.B. (22)  Z.T. (18) H.B. (21) İ.B. (33) S.G (42) S.B.S. (25) V.M. (25) A.C.K. (25) N.D. (31) isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alınmıştır. Yakalanamayan E.Ş. (36) yapılan çalışmalar sonucunda 03.11.2014 günü saat 01.00 sıralarında, güvenlik kuvvetleri tarafından yakalanarak gözaltına alındığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi.” denildi.

Yakalanan şahısların evlerinde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman, dijital malzeme, ve eylemlerde kullanılan maddelerin ele geçirildiği belirtilen açıklamada, “Şahıslar yapılan işlemler sonucu; 03.11.2014 günü Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilmiş, H.B, İ.B, S.G, V.M. isimli 4 şahıs adli kontrol talebiyle,   Z.T, S.B.S, A.C.K, A B. ve N.D. isimli 5 şahıs ise tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. H.B, İ.B, S.G. ve V.M. isimli şahıslar hakkında, şahıslar çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol kararı verilerek serbest bırakılmışlardır.”ifadelerine yer verildi. (İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir