• DOLAR 32.518
  • EURO 34.988
  • ALTIN 2433.884
  • ...
İznik Anadolu İmam Hatip Lisesinin temeli atıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - İznik Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin temeli düzenlenen bir törenle atıldı.
Temel atma töreni İznik İmam Hatip Lisesi Mezunlarından Mahmut Çelebi Camii Müezzin Kayyımı Osman Küçük Kur'an-ı Kerim tilaveti okuması ile başladı.


İznik Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin derslik yetersizliği ve depreme dayanaksız olması nedeni ile Bursa Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından yeni bina yapılması öngörülmüştü. 3 bin metrekare alan üzerine bin metrekarelik alan üzerine Bursa Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından yüklenici firmaya 2 milyon TL'ye ihale edilen 4 katlı 24 derslik İznik Anadolu İmam Hatip'in temeli coşkulu törenle atıldı.

2015-2016 Eğitim ve Öğretim yılına yetiştirilecek

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, törende yaptığı konuşmada, ''İmam Hatip Lisesi'nin çok ciddi bir bina sorunu olduğunu, öğrencilerin bir kısmının farklı bir okulda eğitim görmek zorunda kaldığını ve mevcut binanın ömrünü tamamladığını bize yetkililer daha önce iletmişlerdi.”dedi.


İznik'te 1977 yılından günümüze kadar birçok farklı binalarda hizmet eden İznik Anadolu İmam Hatip Lisesi yaklaşık bugüne kadar bin 300 öğrenci mezun ederken, bugün ise bünyesinde 442 öğrenciye hizmet veriyor. (Zeki Aras –İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir