• DOLAR 32.587
  • EURO 34.806
  • ALTIN 2411.671
  • ...
Bursa'da organ nakli yetersizliği anlatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA – Bursa İl Sağlık Müdürlüğü, organ ve doku naklinin önemine dikkat çeken bir program düzenledi. Programda, Türkiye genelinde 21 bin 766 hastanın böbrek, 2 bin 126 hastanın karaciğer, 250 hastanın pankreas, 43 hastanın akciğer, 531 hastanın kalp ve 3 bin 472 hastanın ise kornea beklediği anlatıldı. Bu sayı Bursa’da ise bin 35 hastanın böbrek 113 hastanın karaciğer, 2 hastanın kalp, 63 hastanın ise kornea nakli beklediği şeklinde açıklandı.

Konuyla ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, vatandaşın dikkatini bu konuya çekmek için böyle bir program düzenlediklerini kaydetti.


“Organ bağışı noktasında Türkiye hak ettiği noktada değil”
Organ bağışı noktasında Türkiye’nin hak ettiği noktada olmadığını belirten Dr. Akan, “İlimizde buna dahil. Amacımız organ bağışı konusuna dikkat çekmek ve vatandaşımızın bu konuda ki bilinç düzeyini artırmak.”dedi.

“Türkiye organ bağışında Avrupa ülkelerinin gerisinde”
Türkiye’nin organ bağışı konusunda Avrupa ülkelerinin gerisinde olduğunu ifade eden İl Müdürü Akan, “Organ bağışı konusunda Avrupa ülkelerinin 5’te biri seviyesindeyiz. Her ne kadar ilimiz bu konuda yaptığı çalışmalarla bir hayli mesafe kat ettiyse de hak ettiğimiz noktada olduğumuzu söyleyemeyiz.”şeklinde konuştu.

Program, organ bağışı konusunda gerçekleştirdiği çalışmalardan dolayı ödül almaya hak kazanan kurum idarecilerin aldığı plaketlerle son buldu. (Zeki Aras –İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir