• DOLAR 32.598
  • EURO 34.831
  • ALTIN 2509.425
  • ...
Ataması yapılmayan öğretmenlerden CHP'ye ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Atanması yapılmayan,  Okul öncesi, İlköğretim ve Lise branş öğretmenlerinin temsilcileri, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır İl Başkanı Muzaffer Sayın’ı  İl Başkanlığında ziyaret ederek, şikayetlerini dile getirdiler.

Kendilerini  “Ataması Yapılmayan Branş Öğretmenleri” olarak adlandırdıklarını ifade eden temsilciler 300 bin mezunu ile ataması yapılmayan öğretmenler olarak 2014 Eylül atamasında MEB tarafından yapılan kontenjan dağılımında emeklerinin karşılığını alamadıklarını söylediler.

Büyük emekler harcayıp bitirdikleri fakültelerden mezun olduktan sonra her yıl aynı tablo ile karşı karşıya kaldıklarını söyleyen öğretmenler hükümetin  ‘’yeterli bütçemiz yok’’ demesini gerçekçi bulmadıklarını söylediler.  

Atanamayan öğretmenlerin sorunun dinleyen CHP Diyarbakır İl Başkanı Muzaffer Sayın,  iktidarın kendi çocuklarının geleceklerini garanti altına alırken, yoksul halk çocuklarının geleceklerini belirsiz bir halde bıraktığını ve oluşan sorunlara çözüm üretmekten aciz olduğunu söyledi.

Sayın, “Öğretmenlerimizin hak arayışı konusundaki eylemlerine destek vereceğiz. Maalesef baskı ve sindirme politikalarıyla duyarsız bir toplum oluşturulmuştur. Buna karşı sizin gösterdiğiniz tepkiyi takdirle karşılıyoruz. Örgütlü olmalıyız. Örgütlü bir toplum oluşturmalıyız ki gelen hükümetler başına buyruk politikaları halka rağmen uygulayamasınlar.” ifadelerini kullandı. (M. Sıddık Bilge – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir