• DOLAR 32.587
  • EURO 34.812
  • ALTIN 2492.754
  • ...
Kalecik TOKİ'de susuzluk sıkıntısı bitmiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van’da 23 Ekim 2011 tarihinde meydana gelen depremden sonra yapılan Kalecik TOKİ’lerde ikamet eden vatandaşlar, susuzluk sıkıntısı yüzünden neredeyse isyan etti. Susuzluk sıkıntısı nedeniyle protesto yürüyüşü düzenleyerek yolu trafiğe kapatmaya çalışan TOKİ sakinlerine polis müdahale etti.

TOKİ sakinlerinden Müşür Beyde, “2 yıldır burada yaşıyoruz ve sürekli su sıkıntısı yaşıyoruz. Her defasında protesto etmemize rağmen gelip ilgilenen yok, biz de insanız, biz de bu memleketin insanlarıyız. Yönetim duyarsız kalıyor.” diyerek tepki gösterdi.

Yetkililerin sorunu çözmediğini savunan Beyde, “TOKİ yönetimine bildiriyoruz, ‘Bu konu bizi aşar’diyorlar. Eğer seni aşıyorsa ne diye duruyorsun orada? AFAD İl Müdürlüğüne başvurduk, ‘Bir ay içerisinde hal edeceğiz’ dediler, ama aradan 2-3 ay geçti hala gelen yok. Geçen defasında ise aynı şekilde protesto edip yol kestik bizi dövdürmeye çalıştılar.”şeklinde konuştu.

İnşaatlarda kötü malzemelerin kullanıldığından dolayı sürekli sıkıntı çıktığını iddia eden Beyde,  “Çok kötü malzemeler kullanılmış. Eğer kullanılan malzemeler temiz olsaydı inanın değil Kalecik TOKİ, hiçbir TOKİ’de bu sıkıntılar yaşanmazdı.  Gidin bakın depremden sonra yapılan TOKİ’lerin neredeyse hepsinde su sıkıntısı var.”dedi.

Beyde, “Bir an önce bu sıkıntıları gidersinler, yeter artık, her defasında bu sıkıntıları yaşamak zorunda değiliz, evlerimizin içi artık kokmaya başladı, her gün uzaklara gidip su getiriyoruz” diyerek sorunun bir an önce çözülmesini istedi. (Sedat Karatay-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir