• DOLAR 32.482
  • EURO 34.945
  • ALTIN 2436.547
  • ...
Gaziantep'te "Engelliler ve Dini sorumluluk" semineri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - İşitme engellilere yönelik düzenlenen “Engelliler ve Dini sorumluluk” semineri, Müftülük Konferans Salonu’nda düzenlendi. Programa İl Müftüsü Ahmet Çelik, Şahinbey İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu, il müftü yardımcıları ile işitme engelli öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, işitme engelli bir öğrencinin Fatiha Suresi’nin mealini işaret diliyle sunumuyla devam etti.



Programda bir konuşma yapan İl Müftüsü Çelik, “Başkanlığımız ve İl Müftülüğümüz engellilerin din hizmetine daha hızlı ulaşmaları için her türlü desteği vermektedir. Engelli kardeşlerimizin her zaman yanlarında olacağız. Diğer kurumlar ile proaktif bir çalışma çerçevesinde bu tür faaliyetlerimiz devam edecektir.”dedi.

Müftü Çelik’in konuşmasının ardından, işaret dili ile engelli öğrencilere “Engelliler ve Dini Sorumluluk” konulu bilgiler verildi. Programda engelli öğrencilerin Peygamber Efendimize olan sevgilerini “Seni Anlatamam” ezgisini işaret diliyle ifade etmeleri ise programa katılan tüm konukları duygulandırdı. Program, öğle yemeğinin ardından Şahinbey İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu tarafından yapılan duanın ardından sona erdi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir