• DOLAR 32.599
  • EURO 34.796
  • ALTIN 2495.76
  • ...
Palu'da "Hz Hüseyin'i Anma ve Anlama" etkinliği düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ELAZIĞ - Yeni İhya Der Palu Temsilciliği, Muharrem ayı münasebetiyle “Hz Hüseyin’i Anma ve Anlama" adlı program düzenledi. Dernek binasında gerçekleştirilen etkinliğe, derneğin üye ve gönüllülerinin yanı sıra vatandaşlar katıldı. İbrahim Güngören Hoca’nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Grup İhya’nın okuduğu Mevlitten sonra seslendirilen ilahi ve ezgiler ile devam etti. 

Programda konuşan Eğitimci Yazar Hasan Şahin, Hz Hüseyin’i iyi tanıyıp ve mücadelesini anlamak için Kerbela olayını iyi anlamak gerektiğine vurgu yaptı. Şahin, “Bakın Hz Muhammed (sav)’in hayatını incelerken şuna şahit oluyoruz; küfür ve şirkle mücadelenin örneğini, Hz Muhammed (sav)’den alıyoruz. Medine döneminde de nifak ile olan mücadelesini. Asilerle, isyan edenlerle mücadelenin örneğini İmam Ali’den alıyoruz. Ama zalimlerle mücadeleyi de Hüseyin’den alıyoruz. İslam kılığına bürünmüş, Müslüman kimliğiyle öne çıkmış, maskesini İslam’la bürümeye çalışmış ama içi zulümle dolmuş, İslam’dan tamamen uzaklaşmış, kendi uyduruk din algısıyla oluşturduğu yeni bir dinle insanları idare eden ve idare ederken de İslam’ın temel kaide ve kurallarını uygulayan zalimleri tanımak için Hüseyin’i iyi tanımamız lazım.”dedi.

“İmam Hüseyin zulme karşı çıkışın ismidir.”diyerek sözlerini sürdüren Şahin, “Hazreti Hüseyin zillete boyun eğilemeyeceğini kanıyla bedeniyle yazıp önümüze koyan insandır. Eğer Hüseyin anlaşılırsa zamanın yezitleri anlaşılır, zamanın Ömer bin Sad’ları anlaşılır, zamanın çağdaş firavun dediğimiz o mantığa sahip insanları anlaşılır. Ama Hüseyin anlaşılmadan bunların hiçbiri anlaşılmaz.”ifadelerini kullandı.

Program, aşure ikramı ve yapılan dua ile sona erdi. (Ebubekir Alkan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir