• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Erdoğan:  Yasin’in Katliamını  Görmezden Geldiler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber

IŞİD’in Kobani’deki ilerleyişi bahane edilerek 6 Ekim’de sokağa çıkan PKK/HDP yanlıları 3 gün boyunca bölgede terör estirmiş olaylarda 40’tan fazla kişi katledilmiş, işyerleri yakılmış ve talan edilmişti. Olaylarda fakir ailelere kurban eti dağıtırken 3 arkadaşıyla beraber PKK/HDP’li caniler tarafından vahşice katledilen, başı taşla ezilen, 3. Kattan aşağı atılan, üzerinden arabayla geçilen ve bu da yetmezmiş gibi molotofla yakılan, 6-7 Ekim Olaylarının simgesi haleni gelen 16 yaşındaki Yasin Börü’nün failleri yaklaşık bir ay geçmiş olmasına rağmen hala bulunamadı.

Savcıların olayla ilgili gayri ciddi davranması, onlarca tanık ve delil olmasına rağmen cinayetin örtbas edilmeye çalışılması kamu vicdanını da sızlatmaya devam ediyor.

Erdoğan: Yasin Börü`yü görmezden geldiler

Öte yandan geçtiğimiz gün Bezmialem Vakıf Üniversitesi 2014- 2015 Akademik Yıl Açılış Töreni`nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan da, gezi eylemlerinde hayatını kaybeden Berkin elvan için kıyameti koparanların Diyarbakır’da canice katledilen Yasin Börü için sessiz kaldıklarını söyleyerek bu vahşete sessiz kalanlara sitem etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı konuşmada Yasin Börü’nün neden katledildiğini de söyledi. Erdoğan, “Diyarbakır`da alçakça, vahşice 3 kattan aşağı atılan Yasin ile ilgili onu arabayla çiğnedikleri halde bunu asla gündeme getirmediler. Yasin Börü ve arkadaşlarını görmediler, görmezden geldiler. Niye? Çünkü Yasin Börü, inancını yaşayan bir delikanlıydı.” dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir