• DOLAR 32.37
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.24
  • ...
Kuyumcuların başı hırsızlarla dertte
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ – Muş’ta her ay en az 15-20 hırsızlık olayının yaşandığını belirten Muş İli Sarraflar Derneği Müdürü Mehmet Çözgen, hırsızlara gereken cezaların verilmediği sürece hırsızlık olaylarının devam edeceğini savundu. Hırsızlık olayları ile ilgili şikâyette bulunan kuyumcu ve vatandaşın, emniyette hırsızdan daha çok sıkıntı çeker duruma getirildiğini ifade eden Çözgen, bu durumun bir an önce düzeltilmesi gerektiğini söyledi.

Kuyumcuların hırsızlık olaylarında yaşadıkları sıkıntıları İlke Haber Ajansına (İLKHA) anlatan Mehmet Çözgen; “Muş İli Sarraflar Derneği olarak en önemli sıkıntılarımızın başında hırsızlık olayları geliyor. Muş’ta hırsızlık olayları çok yaşanıyor. Kuyumcu olarak yaşanan hırsızlık olaylarından tedirginiz. Şöyle tedirgin oluyoruz. Adam hırsızdır, altını getiriyor ve kimsenin alnında ‘ben hırsızım’ yazmıyor. Altını aldıktan sonra hırsız deşifre oluyor ve bu arada bizim de adresimiz belli oluyor. Karakola gidiyoruz. Hırsız bir saat sonra dışarıda, biz ise bir iki sene boyunca mahkemeye gitmek zorunda kalıyoruz, bu durum bizi çok yoruyor.”dedi.

Muş’ta son bir ay içerisinde emniyete haber verilenlerin dışında sadece kendilerine haber verilen 15 hırsızlık olayının yaşandığını belirten Çözgen, “Olayın bize haber verilmesinin sebebi ise millet, emniyet göz ardı eder, diye güvenemiyor. Bundan bir ay önce sahte altın olayı vardı. Kendim bizzat şahsı yakaladım. Karakola gittik, ben bizzat şahıstan şikâyetçi oldum. Bir saat sonra baktım adam çarşıda geziyor. Durum böyle olunca ben artık kimseye güvenemem” ifadelerini kullandı.

Emniyetin tavrının hırsızlara cesaret verdiğini savunan Çözgen; “Dün gözlerimizin önünde hırsızlık yapan birini emniyete teslim ettik. Bir gün boyunca emniyette ifade verdik. Daha sonra baktık ki adam dışarıda. Kanun böyle olunca hırsızların önü açılıyor, bizim ise kapanıyor. Bu durumda biz çok mağdur oluyoruz. Cezalar caydırıcı olmadığı için bu olaylar daha da çoğalır.”dedi.

Derneklerinin amacının kuyumcuların birlik beraberliğini sağlamak ve zarara uğramalarını engellek olduğunu ifade eden Çözgen, yaşanan bu durumdan oldukça rahatsız olduklarını söyledi. Hırsızlık olaylarının en çok yaz aylarında, il dışından gelen göçebelerin geldiği dönemlerde yaşandığına dikkat çeken Çözgen; emniyetin özellikle kuytu olan yerlerde güvenlik önlemlerini arttırması gerektiğinin altını çizdi. (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir