• DOLAR 32.528
  • EURO 34.997
  • ALTIN 2435.104
  • ...

BATMAN - Batman-Siirt Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası konferans salonunda 6552 sayılı yasanın vergi ve SGK prim borçlarının yeniden yapılandırılması ile ilgili Defterdarlık ve Sosyal Güvenlik Kurumu ile ortaklaşa bir seminer verildi.

Seminere, Batman Defterdarı Mecit Özdemir, Vergi Dairesinden Vergi Dairesi Müdür Yardımcıları Mehmet Polat, Elif Özsüer ve İcra Servis Sorumlusu İsa Saruhan, Batman Sosyal Güvenlik İl Müdürü Alaattin Ökten, Sorumlu Denetmen Abdullah Ekmen, Servis Şefleri Ömer Baş, Veysi Ertaş, Ayfer Kaçmaz, Kadri Kurt Teknisyen Selami Çelik, yetkili memur Veysi Yaka ve mali müşavirler katıldı.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Oda Başkanı Servet Kurt, yasanın genel hatlarına ilişkin bilgi verdi. Daha sonra defterdar Mecit Özdemir ve Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Alaattin Ökten birer konuşma yaptı. 6552 Sayılı Yasanın SGK Prim Borçları ile ilgili kısmı için SGK Şefi Ayfer Kaçmaz, Vergi borçları kısmı ile alakalı olarak da Vergi Dairesi Müdür Yardımcısı Mehmet Polat slayt eşliğinde sunumlar yaptılar.

Seminerin ardından üç kurumun temsilcileri vergi ve SGK prim borçları ile alakalı olarak diğer sivil toplum kuruluşlarının da borçlu olan üyelerine bu yasadan yaralanmaları için gerekli çağrı ve hatırlatmaları yapmasını temenni ettiler. Son olarak yasanın vergi borçluları açısından son müracaat tarihinin 01 Aralık 2014, SGK prim borçluları açısından ise 02 Şubat 2015 olduğu hatırlatıldı. (Veysi Rüzgar-İLKHA)