• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Batman'da 20 Milyonluk Yeni Hal kuruldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman'da yaklaşık 60 bin metrekare alan üzerinde kurulan ve maliyeti 20 milyon TL olan, Yeni Sebze ve Meyve Hali Kompleksi hizmete giriyor.

Konu ile ilgili İLKHA’ya bilgi veren Batman Yeni Sebze ve Meyve Komisyoncular Derneği Başkanı Abit Taymur, Eski sebze ve meyve halinin ihtiyaca cevap vermediğini ve yerlerinin dar olması sebebiyle hal esnafı ile birlikte maliyeti 20 milyon TL olan Yeni Sebze ve Meyve Hali Kompleksi yaptırdıklarını söyledi.

60 bin metrekare alan üzerinde ve 75 işyerinden oluşan Yeni Sebze ve Meyve Hali kompleksinin yaklaşık 15-20 gün sonra faaliyete gireceğini belirten Taymur, “60 bin metrekare üzerinde yapılan inşaatın 25 bin metrekaresi kapalı alandır. 75 işyerinden oluşuyor. 15-20 gün sonra inşallah buraya gelmeyi hedefliyoruz. Dükkânlarımız 260 metrekare olup gelen yüklü araçların içeri girip çıkabileceği şekilde uygulandı. Yaklaşık 20 milyon TL para harcandı. Tabi burada Belediye’nin ve Maliye Bakanı’nın da desteklerini gördük.” dedi.

Hedeflerinin Batman halkına daha temiz ortamlarda daha kaliteli sebze ve meyve sunmak olduğunu söyleyen Taymur, “Otopark alanımız 3 bin metrekaredir. Gelen müşterilerin özel arabaları için yapıldı. Dükkânlar, gelen yüklü arabaların girebileceği şekilde yapıldı. Burada artık fazla araç kirliliği olmayacak.” şeklinde konuştu.   

Yeni kurulan Sebze ve Meyve Hali Kompleksinde postane, banka, lokanta, büfe, berber, işyerlerinde buzhane ve paketleme tesisinin olduğunu kaydeden Taymur, yeni hal kompleksine gelen her kişiye hitap eden her şeyin düşünüldüğünü ifade etti.

Türkiye’de tahmini olarak bunun ilk özel Hal olduğunu belirten Taymur, “Buranın bütün maliyetini esnaf kendi çabalarıyla karşıladı. Tabi bazı sıkıntılar yaşandı ama onu da atlattık. Hayırlısıyla 2-3 bin kişilik yemekli mevlüd vererek açılışını 15-20 gün sonra Allah’ın izni ile yapacağız.” dedi. (Veysi Rüzgar-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir