• DOLAR 32.596
  • EURO 34.822
  • ALTIN 2508.413
  • ...
Sebze fiyatları tavan yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN-  Yılın ilk karının, özellikle Doğu Anadolu Bölgesi’ne yağmasıyla sebze ve meyve fiyatları adeta tavan yapmasına neden oldu.

Yaz mevsiminin bereketli topraklarda yetiştirilen sebzelerin bolluğuyla fiyatların düşük olması özellikle dar gelirli aileleri sevindiriyordu. Yaz aylarında hemen hemen Türkiye’nin her bölgesinde yetiştirilen sebzeler, kış mevsiminin yaklaşmasıyla fiyat artışlarını da beraberinde getirdi.

Van’da bir halk pazarında çalışan M, Emin Eşin, sebze ve meyve fiyatlarındaki artışı değerlendirerek, “Sebze ve meyve fiyatları aslında havaların soğumasından değil de üretim alanlarındaki seralara soğuk vurması nedeniyle fiyatlarda artış oldu. Mersin malı borsa gibidir, mal az olursa fiyat yükselir, çok olursa  fiyat düşer.”  Dedi.

Fiyatlardaki artışa halkın tepkisini arttığını ifade eden Eşin, yerli mal ile Mersin malı arasında yüzde 50 yüzde 70 fiyat farkı olduğunu belirterek, “Yerli mal bittiği zaman Mersin malının gelmesi nedeniyle ister istemez fiyat farkı oluyor.”  İfadelerine yer verdi. (Sedat Karatay-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir