• DOLAR 32.502
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2479.373
  • ...
Bingöl'de gözaltına alınan 9 kişi serbest bırakıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - HDP'nin sokağa inme çağrısının ardından çıkan olaylara katıldığı gerekçesiyle gözaltına alınan 9 zanlı dün akşam saatlerinde çıkarıldıkları mahkemece Adli serbestlikten serbest bırakıldı.

Gözaltına alınıp dün akşam saatlerinde Bingöl Adliyesine çıkarılıp adli serbestlikten serbest bırakılan zanlılar arasında Adaklı ilçesi DBP İl Başkanı Selim Güvenç ve HDP Bingöl İl Yönetiminde Songül Barcadurmuş Solmaz da bulunuyor.

“Bingöl Emniyet Müdürüne yönelik saldırı zanlısı Şenyuva gözaltında”
Ayrıca, Bingöl'de Emniyet Müdürü ve ekibine yönelik düzenlenen silahlı saldırıda, olayın şüphelisi olarak aranan Erhan Şenyuva'nın Bingöl merkezde gözaltına alındığı belirtildi.

Alınan bilgiye göre, Şenyuva'ın merkezde bir evde olduğu bilgisi üzerine baskın yapan polis, Şenyuva’yı kaldığı evde gözaltına aldı.

Saldırıdan hemen sonra Bingöl’ün Genç ilçesinde durdurulmak istenen araçtan ateş açılmış, çıkan çatışmada ise araçta bulunan 4 kişi öldürülmüştü.  Araç içerisinde kimliği bulunan Erhan Şenyuva ise bulunamamıştı.

Bingöl Emniyet Müdürlüğü Terörle Şube Müdürlüğü'ne (TEM) götürüldüğü belirlenen Şenyuva'nın, ilk olarak 6-7 Ekim olayları gerekçesiyle sorgulandığı belirtilerek, emniyet müdürü ve ekibine yönelik yapılan saldırıya ilişkin de sorgulanmasının devam ettiği belirtildi.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir