• DOLAR 32.565
  • EURO 34.903
  • ALTIN 2427.263
  • ...
6-7 Ekim Olaylarının Arkasında Paralel mi Var?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`da 4 aylık hamile eşiyle pazarda alışveriş yaparken silahlı saldırıya uğrayan Astsubay Nejdet Aydoğdu’yu şehit edenlerin PKK`nın gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) üyeleri olduğu tespit edildi.

Çözüm Süreci’ne darbe vurmak için Kandil’den bağımsız hareket eden yapılanmayı mercek altına alan istihbarat birimleri, YDG-H’nin Paralel Yapı’yla olan irtibatını ortaya çıkardı.

AMAÇLARI KAOS YARATMAK

Geçen yıl 17 ve 25 Aralık’ta Hükümet’i devirmek için yaptığı planlar deşifre olan Paralel Yapı, son kozunu Çözüm Süreci’ni baltalamak üzerinden oynuyor. İstihbarat raporlarına göre Paralel Yapı’nın Doğu`daki uzantıları, dolaylı yollarla YDG-H’nin lider kadrosuyla kontak kurdu. Bazı eylemlerde istihbarat paylaşımı ve yönlendirme yapan Paralel hainlerin, teröristlerin rahat hareket etmesine olanak sağladığı belirlendi. Kobani eylemlerinde YDG-H üyelerini kullanan Paralel Yapı, bölgede kaos yaratıp Hizbullah-PKK çatışması çıkartmayı amaçlamıştı. Gösterilerde Hüda-Par üyelerinin öldürülmesini de YDG-H üstlenmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir