• DOLAR 32.485
  • EURO 34.903
  • ALTIN 2474.871
  • ...
Sason Devlet Hastanesi yenilendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Batman’ın Sason ilçesi Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr.Dilfuza Ağalıoğlu, sıfır borçlu hastane olduklarını ve hastanenin revize edilerek komple yenilendiğini açıkladı. 

“Yatak kapasitesini artırdık”


Hastane Başhekimi Uz. Dr. Ağalıoğlu, İdari Mali İşler Müdürü İbrahim Kalkan ve Sağlık Hizmetleri Müdürü Hava Aydın, hastanede yapılan çalışmalarla ilgili bilgilendirmede bulundular.


Hizmet alımıyla birlikte toplam 110 personelle hizmet verdiklerini söyleyen Başhekim Ağalıoğlu, “Günde yaklaşık 400 hasta girişinin olduğu hastanemizde, hasta memnuniyetini esas alarak, bazı düzenlemelerde bulunduk. Öncelikle hastanenin fiziki durumunun göze daha hoş görünmesi için, iç ve dış cephe komple boyandı. Yatak kapasitesini 30’dan 45’e çıkardık. Hasta odalarına klima ve televizyon taktırdık. Hasta odalarımızdaki tüm perde, mefruşatlar ve hasta yataklarının hepsi yenilendi. Röntgen cihazını yenilendik, yakın bir zamanda ilave edeceğimiz dijital tarayıcıyla, röntgen sonucunu doktorlarımız poliklinikten de okuyabilecekler.” dedi.


Ağalıoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Hastanemize yeni bir diş üniti alındı, bu polikliniğimizde günde yaklaşık 30 hasta tedavi görüyor. Hasta bekleme ve refakatçi koltuklarında yüzeyler yenilendi, muayene için bekleyen hastalara böylece daha konforlu bir ortam sağlamış olduk. Steril bakımdan yemekhanemizde eksiklikler vardı, onu giderdik. Hastane bahçesini çevreleyen ihata duvarı ve elektrik direklerinin tamamı bakım ve onarımdan geçirildi ve boyandı.” şeklinde konuştu.


“Hastanenin bahçesine 550 ağaç ve fidan diktik”


Hastane çatısının onarımdan geçirilerek yenilendiğini söyleyen Ağalıoğlu, “Çok eski ve kullanılamaz durumda olan kalorifer kazanında ısınma ile ilgili problemler vardı, giderildi. Hastanenin atık giderleri bahçe içinde yapılmış olan foseptik çukurunda biriktiğinden kötü koku ve sineğe neden oluyordu. Bunu da  belediyenin ana gider şebekesine bağlayarak çözdük. Hastane bahçesini çimlendirerek yaklaşık 550 adet ağaç ve fidan diktik. Ayrıca engelli hastaların kullanabileceği tuvaletler oluşturuldu ve acil servisinde giriş eğimi engelli hastaların kullanabileceği standarta getirildi. Mevcut güvenlik kamera sistemi yetersiz olduğundan kamera ve görüntü materyallerinin tamamı değiştirilip bunun 6’sı gece görüşlü olarak takıldı. Şu anda sıfır borçlu hastaneyiz. Hasta konforunu ve memnuniyetini en üst seviyede tutmak ve hasta sevkini minimize etmeyi hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı. (Veysi Rüzgar-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir