• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Türkiye`de az kişinin camiye gitmesine şaşırıyorum
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Beşiktaş`ın Senegalli yıldızı Demba Ba, İslam ülkesi olmasına rağmen Türkiye`deki insanların neden camiye gitmediğine anlam veremediğini açıkladı.
 
Beşiktaş`ın Senegalli yıldızı Demba Ba Türkiye`deki yaşantısı hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. TRT`ye konuşan Demba Ba, Türkiye`de insanların camiye gitmemesinin kendisini şaşırttığını belirterek; "İstanbul`da beni en çok şaşırtan olay; bu kadar fazla insanın olduğu yerde namaz vakitlerinde çok az kişinin camilere gitmesi. Ben Beykoz`da oturuyorum ve namaza çevremdeki camilere gidiyorum. İstanbul`un, Londra ve Paris`ten farkı, ezan okunduktan 5 dakika sonra, çok yakın bir yerde cami bulabiliyorsunuz. Bu beni gerçekten çok mutlu ediyor" dedi.
 
"Müslüman dünya güçleniyor"
 
Ba, Müslümanların birbirlerine sıkıca sarılması gerektiğini söyleyerek; "Öyle bir dönemden geçiyoruz ki, Müslüman dünya güçleniyor. Müslüman olanların sayısı artıyor. Müslümanlarla ilgili bazı önyargılar var. Bazı insanlar, bazı gruplar Müslümanlara kötü gözle bakıyorlar. Bu yüzdenMüslümanların birbirlerine sıkıca sarılmaları ve dinine sahip çıkmaları gerekiyor.Müslüman insanların dinimizin gerekliliklerini yerine getirmeleri gerekiyor. Ayrıca hiçbir korku ve endişe duymadan insanların bunu ifade edebilmeleri lazım, çok güzel bir şey" şeklinde konuştu.
 
"Başkandan izin alıp Hacca gideceğim"
 
Demba Ba önümüzdeki sene hacı olmak istediğini açıklayarak, `Yakın arkadaşım Sow ile her yaz Mekke`ye gidiyoruz. Futbolun dışında, en güzel anılarımız bu yolculuklarda oluyor. Henüz Hacca gitmedim ama önümüzdeki sene başkandan izin isteyeceğim ve izin verirse hacı olacağım` ifadelerine yer verdi.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir