• DOLAR 32.475
  • EURO 34.867
  • ALTIN 2479.044
  • ...
Kıbrıs'ta 1 kişi yüzünden cami inşaatı durdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 




LEFKOŞA- Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Din İşlerini Başkanlığı  ve Vakıflar Genel Müdürlüğü ile Rektörün cami inşaatına devam edilmesi yönündeki görüşlerine rağmen, Güzelyurt Kaymakamlığı’ndaki  bir müfettişin, camii inşaatını engelleme  çabaları sonucunda  inşaat şu an durmuş durumda. Öğrenciler ve halk namazlarını Kıbrıs’ın yağmurlu havalarında dışarıda kılmak zorunda bırakıldı.


 

Cami inşaatının durdurulması ile ilgili   Güzelyurt’taki STK’lar ve Öğrenci Birlikleri  tarafından ortak bir basın açıklaması yapıldı. 


 

Yapılan yazılı açıklamada şu  ifadeler dile getirildi:


“İbadetimizi yerine getirmek için önemli mekanlardan biri olan camilerimizin bu gibi engellerle karşılaşılıp inşaatlarının durdurulması, bizi derinden üzmüştür. Demokrasi ve hukukla yönetilen bir devlette, ibadetlerini özgürce yaşamak isteyen halkın, bu özgürlüğü kısıtlanamaz düşüncesindeyiz. Herkesin onay verdiği cami inşaatının, bir kişinin onayına mahkum bırakılması konusunda, Başbakanlık ve Güzelyurt Kaymakamlığına dik durmaları ve inşaatın devamı için baskı yapmaları tavsiyesinde bulunuyoruz.


 

Geçtiğimiz günlerde Ezan konusunda da gördüğümüz gibi, Kıbrıs halkı dinine, örf ve adetlerine bağlı bir millettir. Bu uğurda gereken cevabı gerekli yerlere vermesini bilir.
 

Gerekinin yapılacağı inancıyla kamu oyununa arz ederiz.”   (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir