• DOLAR 32.568
  • EURO 34.774
  • ALTIN 2491.435
  • ...
İtalya`da Kerbela ve Hz.Hüseyin`i Anma programı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ROMA- Hz. İmam Hüseyin ve 72 arkadaşının çağın zalim diktatörü Yezid`e karşı direnerek şehadetleri ve mücadelelerini anlama programı, İtalya`nın Como kentinde Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı.Proğram Recep Alpaya`nın Cevşen-il kebir`den okuduğu kısa dualarla devam etti.

Programda,`Hz. İmam Hüseyin`in hayatından kesitler aktarılarak, O`nun Kerbela`da mücadelesinin kendinden sonraki nesillere örnek olduğun belirtildi.

Aşura`yı, Kerbela`yı bilmenin başlı başına ders olduğu vurgulanan proğramda, Aşura deyince Kerbela ve Hz Hüseyin`in mücadelesinin akla gelmesi gerektiği belirtilerek: ``Hz. Hüseyin`in  mücadelesi ümmet için vazgeçilmez bir metot olmalı ve vazgeçilmez bir unsur olmalıdır. Ümmeti Muhammed için en güzel örnek Hz. Hüseyin ve Kerbela olayıdır. Gençler iyi anlamalı Hz. Hüseyin`i. Hz. Hüseyin sadece Ali ve Fatıma`nın çocuğu olduğu gibi anlaşılmamalı. O Şehitlerin efendisi ve çağın zalimine boyun eğmemiş bir yüce şahsiyettir. Bugün Müslümanlar olarak bir şey yapmak istiyorsak Hz. Hüseyin`e bakmalıyız. Hz. Hüseyin Kerbela çölünde sadece yanında bulunan aile efradından 72 kişiyle zalim Yezid`in ordusuna karşı korkmadan cesaretle savaşmıştır. İşte O, Hz Muhammed`in (sav) torunu İmam Hüseyin`dir.Nitekim Hz.Resulullah`ın (s.a.v)

bir Hadis-i Şeriflerinde buyurduğu gibi:`Hüseyin bendendir bende Hüseyin`denim` buyurmuşlar.İşte Peygamber`in (s.a.v) sevgisi bu derece yüksekti torunu Hz.Hüseyin`e.Acaba biz müslümanlar ne kadar Hz.Hüseyin`i seviyoruz``ifade edildi.


İtalya kadın Kolları`da aynı saatlerde kadınlara özel Aşura Proğramı düzenledi.Proğrama Milano,Vicenza ve Modena Kentlerinden katılım oldu.Kerbela ve  İmam Hüseyin`in mücadelesi ve mesajını tüm nesillere haykırarak aktaran Hz. Zeyneb`in hayatından kısaca bahseden Hatice Pınar,Hz.Zeyneb`in hayatını anlatılırken duygu dolu anlar yaşandı.


Hatice Pınar,``Bugün genç kızlarımız birer Zeynebi olmalı.Hz.Zeyneb İslam Modeli bir kadındır.Hz.Zeyneb Yezid`in sarayında bütün zulüm ve baskılara rağmen ilkeli bir duruş sergilemiştir.Hz.Zeyneb  ilkeli duruşuyla korkmadan cesaretle Yezid`e karşı mesajını aktarmıştır.İşte Zeyneb budur.Bizlere örnek aile modeli bu olmalıdır``dedi.


Proğramda müslüman genç kızların hazırladığı ``Zeyneb`` adlı şiirleri okunarak,Hz.Zeyneb ile ilgili ezgiler seslendirildi.Daha sonra katılımcılara Kerbela tiyatrosu sahnelendi.Beğeni ile izlenen tiyatro oyunu özellikle küçük kız çocukların ilgisine vesile oldu.

Program sonunda katılımcılara Aşura  ikram edildi.   (Yunus Can-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir