• DOLAR 32.577
  • EURO 34.937
  • ALTIN 2429.523
  • ...
Emniyet Müdürüne saldırı olayı ile ilgili aranan zanlı yakalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL-Bingöl de Emniyet Müdürü ve ekbine yönelik düzenlenen silahlı saldırıda, olayın şüphelisi olarak aranan Erhan Şenyuva Bingöl merkezde gözaltına alındığı belirtildi.


 

Alınan bilgiye göre, Emniyet ekipleri tarafından Şenyuva'ın merkezde bir evde olduğu bilgisi üzerine harekete geçen polis, operasyon düzenleyerek Şenyuva’yı kaldığı evde gözaltına aldı.


 

Bingöl Emniyet Müdürlüğü Terörle Şube Müdürlüğü'ne (TEM) götürüldüğü belirlenen Şenyuva, ilk olarak 6-7 Ekim olayları gerekçesiyle sorgulandığı belirtilerek, emniyet müdürü ve ekibine yönelik yapılan saldırıya ilişkin de sorgulanacak.


 

Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ürker, şehir merkezinde tahrip edilen işyerlerinde inceleme yaparken silahlı saldırıya uğramıştı.  Saldırıda Ürker yaralanırken, beraberindeki Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin ve koruma polislerinden Komiser Hüseyin Hatipolu hayatını kaybetiş, Polis memuru Uğur Atlı ise yaralanmıştı.


 

Saldırıdan hemen sonra Bingöl’ün Genç ilçesinde durdurulmak istenen araçtan güvenlik güçlerine ateş açılmış, çıkan çatışmada araçta bulunan 4 kişi öldürülmüş,  araç içerisinde kimliği bulunan Erhan Şenyuva, ise bulunamamıştı.  (İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir