• DOLAR 32.36
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2307.158
  • ...
Şişli`deki asansör kazasıyla ilgili iddianame kabul edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Şişli`de 10 işçinin ölümüyle sonuçlanan asansör kazasına ilişkin 4`ü tutuklu 25 sanık hakkında ``taksirle ölüme sebebiyet vermek`` suçundan 22,5`er yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianameyi kabul etti.

Kazaya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Savcısı Erdal Bağcı tarafından hazırlanan ve mahkemeye gönderilen iddianame üzerindeki incelemesini tamamlayan mahkeme heyeti, iddianamenin kabulüne karar vererek, hazırladığı tensip zabtında ilk duruşmanın 24 Aralık`ta yapılmasına hükmetti.

Tensip zabtında 4 sanığın tutukluluk halinin devamına da karar veren mahkeme heyeti, diğer sanıklara da duruşma gününe gelmeleri için çağrı kağıdı gönderilmesini kararlaştırdı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 4`ü tutuklu 25 sanık hakkında "taksirle ölüme sebebiyet vermek`` suçundan 2,5 yıldan 22,5`er yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep edilmişti.

Soruşturma kapsamında, Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, Yunus Emre Torun, Mehmet Torun, Lütfü Vardı, Abdülvahit Kaplan, Tuncer Akarçay, Haluk Okur, Bektaş Ateş ve Özmen Özmenoğlu hakkında ``taksirle 10 kişinin ölümüne sebebiyet vermek`` ve ``yargı görevini yapanı etkileme`` suçundan kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilmişti.

Şişli`de 6 Eylül`de, eski Ali Sami Yen Stadı arazisindeki inşaatta malzeme ve işçi taşıyan asansörün 32. kattan zemine düşmesi sonucu 10 işçi hayatını kaybetmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir