• DOLAR 32.514
  • EURO 34.573
  • ALTIN 2490.27
  • ...
Çiftçilerin ÇKS kayıt süresi azalıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN- Gıda Tarım ve Hayvancılık  Bakanlığı Kızıltepe İlçe Müdürü Nevaf Kalkan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının ilgili tebliğine göre çiftçi kayıt sistemi (ÇKS) başvuru süresinin 3 aya indirildiğini hatırlattı. Kayıt tarihinin 01.10.2014 tarihinde başladığını 31.12.2014 tarihinde ise başvuru süresi sona ereceğini belirten Kalkan, çiftçilerin mağdur olmaması için gereken evraklarını hazırlayıp 01.12.2014 tarihinden önce başvurmaları gerektiğini söyledi.

Azalan Çiftçi kayıt sistemi süresi ile ilgili İlke Haber Ajansına açıklamada bulunan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kalkan, iki aylık gibi bir sürenin kaldığını ve çiftçilerin mağdur olmaması bakımından ÇKS kayıtları için gereken evrakların hazırlanıp başvurmaları gerektiğine dikkat çekti.

Kalkan, “Geçen yıllarda çiftçilerin aldığı doğrudan gelir desteği olan ÇKS başvuru süresi bir yılı kapsıyordu. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın ilgili tebliğine göre bu sene çiftçilerin ÇKS başvuru süresi 3 aya indirilmişti. Bu seneki ÇKS kayıtları 01.10 2014 tarihinde başlamış olup 31.12.2014 tarihinde sona erecektir. Kayıtlara bir aydır başlamamıza rağmen yeterli talebin olmadığı gözükmektedir. Çiftçilerimiz geçen dönemlerde ÇKS süresinin bir yıl olması hasebiyle herhalde bu alışkınlıktan dolayı fazla talebin olmadığı görülüyor. Oysa bu seneki süre çok kısa 2 aylık bir süremiz kaldı. Çiftçilerimizin son güne kalmamaları ve mağdur olmamaları için bir an önce 2014-2015 çiftçi kayıt sistemi başvuruları için  31.12.2014 tarihine kadar  ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık müdürlüğüne başvurmaları gerekmektedir.” Dedi.  (Mehmet Aslan-İLKHA)

                                                                                                                        

Bu haberler de ilginizi çekebilir