• DOLAR 32.351
  • EURO 34.952
  • ALTIN 2318.65
  • ...
Avusturya'da Aşura programı düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VİYANA – Avusturya’nın Vorarlberg eyaletinde faaliyet gösteren İmam Hüseyin Camisi tarafından düzenlenen programda, Kerbela hadisesinin 1375. yıldönümünde İmam Hüseyin ve 72 yareni yad edildi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda cami başkanı Osman Öztürk kısa bir açılış konuşması yaptı. Öztürk’ün konuşmasından sonra Hüseyin Öztürk, İmam Hüseyin ve Kerbela olayıyla ilgili ezgi ve ilahiler seslendirdi.

Günün anlam ve önemi hakkında bir konuşma yapan Molla Ahmet Güneş, “Muharrem ayı İslam medeniyetinin resmiyete kavuştuğu bir aydır. Hicri yılının başladığı aydır. Bu mübarek ayda çok büyük olaylar vuku bulmuştur. Dolayısıyla İslam alemi için çok büyük bir ehemmiyete sahiptir. İçerisinden büyük derslerin çıkarılacağı Muharrem ayının tarihini herkesin iyi okuması gerekir.”dedi.

“Şüphesiz, Kerbela bizler için bir mektep ve meş’aledir.”diyerek konuşmasını sürdüren Molla Güneş, “Kerbela vakasının acısı İslam ümmetinde 14 asırdır tazeliğini koruyor ve bu acı kıyamete kadar hiç bitmeyecektir. Ancak Kerbela olayı vuku bulmamış olsaydı belki bugün bizler İslam’ı tam anlamıyla anlayamaz ve kavrayamazdık. Bu anlamda İmam Hüseyin’in kıyamı İslam’ın ve Müslümanların dirilişine vesile oldu. Bugün eğer İslam’da bir tahrif olmamışsa bu İmam Hüseyin’in kanının semeresidir. Zira İmam Hüseyin sözde İslam adı altında hüküm sürenlerin eliyle şehadete kavuşmuştur. Eğer O, kıyam etmeseydi bizler de hüküm süren sözde o Müslümanların yanlış hükümleriyle bugün amel eder, doğru bir İslami anlayıştan uzak kalırdık.” ifadelerini kullandı.

Bugünde de Yezidlerin olduğunu söyleyen Molla Güneş, “Bugün İslam coğrafyasında da Yezidler vardır, ancak Yezidler ne kadar olursa olsun, hiç unutmayın ki onların karşısında duracak Hüseyinler de mutlaka var olacaktır.” diye konuştu. Güneş, zülüm altında olan tüm Müslümanlar için dua ederek konuşmasını sonlandırdı.

Program yapılan dua ve Aşure ikramıyla sona erdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir