• DOLAR 32.602
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2506.638
  • ...
Suriyeli bin aileye gıda yardımı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Ülkelerinde yaşanan çatışmalardan dolayı mağdur olan Suriyelilere yardım eli uzatmak için Aralık 2012 yılında kurulan Mardin-Suriye Yardımlaşma Platformu, Suriyeli ailelere çeşitli yardımlarda bulunmaya devam ediyor.

Mardin'de faaliyet gösteren 50’e yakın sivil toplum örgütünü bünyesinde barındıran Mardin-Suriye Yardımlaşma Platformu Başkanı Mehmet Timurağaoğlu,  içinde pirinç, bulgur, yağ, şeker, makarna ve mercimeğin bulunduğu gıda kolilerini bin Suriyeli aileye dağıttıklarını söyledi.

Timurağaoğlu,  Mardin'de hizmet veren 50'e yakın Sivil Toplum Kuruluşu'nun oluşturduğu Mardin-Suriye Yardımlaşma Platformu olarak kentte bulunan Suriyelilere yardımlarda bulunmaya devam ettiklerini söyledi. 2012 yılından bu yana bu yardımlarını sürdürdüklerini kaydeden Timurağaoğlu, gerektiğinde ev kirası, ev eşyaları ve gıda temini noktasında yardımcı olduklarını ifade etti.

Bu günde kamplar dışında kentte bulunan Suriyeli ailelere gıda yardımlarında bulunduklarını kaydeden Timurağaoğlu, “Bu gün yapacağımız yardım, bine yakın aileye içinde pirinç, bulgur, yağ, şeker ve makarna mercimek bulunan gıda kolileridir. Her koli 100 TL değerindedir. İnşallah bu kardeşlerimizi biz unutmadık ve unutmayacağız. Bundan sonrada yardımlarımıza devam edeceğiz. Yardımlarımız her ay bu şekilde imkân ve olanaklar şeklinde insanlarımıza ulaştırıyoruz. Yakın bir zamanda hem battaniye hem halı hem diğer kışlık malzemelerden soba falan inşallah temin edeceğiz. Bu kış gününde de onları yalnız bırakmayacağız.” diye konuştu.

Mardin'de resmi kayıtlara göre 102 bin Suriyelinin bulunduğunu ifade eden Timurağaoğlu, “Bu ince ve uzun yolda aylık sürekli yardımlar yapılması gerekiyor. Buraları unutmamaları ve desteklerinin devam etmelerini istiyoruz. Biz bu kardeşlerimizin her zaman ve bütün koşullarda yanlarında olduğumuzu yaptığımız amellerle tespit etmemiz lazım. Bütün işadamlarını dernekleri ve hayırseverleri bu yardımları yapmaya davet ediyoruz.”  dedi.

Timurağaoğlu, yardımda emeği geçen ve desteklerde bulunan herkese teşekkür etti.

Suriyeli Muhammed Husyen ise kendilerine yardımcı olanlara teşekkür ederek, “Burada hep yardım alıyoruz. Allah yuvalarını ayakta tutsun.  Allah yardımlarını kabul etsin. Çok memnunuz." dedi.

Salih İbrahim Ahmedi de 2 yıl önce Deyr Ez-Zor'u'dan geldiklerini ve Mardin halkını kendilerini yalnız bırakmadığını ifade ederek, “Allah hayırlarını artırsın. Allaha şükrediyoruz. Çok Çok teşekkür ediyoruz.” dedi. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir