• DOLAR 32.542
  • EURO 34.894
  • ALTIN 2422.072
  • ...

BATMAN - Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hasan Gül yazılı basın açıklaması yaparak, Sanayi Sicil Kaydı Ceza Muafiyeti ile ilgili duyuruda bulundu.

6948 sayılı Sanayi Sicil Kanunu gereği sanayi işletmelerinin Sanayi Siciline kayıt olmasının zorunlu olduğunu belirten Gül, “Bu kapsamda üretim faaliyetinde bulunan Sanayi İşletmelerinin tamamının kayıt edilmesi öncelikli hedeftir. 6948 sayılı Sanayi Sicil Kanunu'nun 2. maddesi gereği yeni açılan Sanayi İşletmeleri, faaliyete başladıkları tarihten itibaren 2 (İki) ay içinde sanayi siciline kayıt olmak zorunda olduğu, belirtilen süre zarfında bu zorunluluğu yerine getirmeyen işletmelere İdari Para Cezası uygulanacağı belirtilmektedir. Ancak üreticilerimizin herhangi bir yaptırıma maruz kalmadan Sanayi Sicil Belgesi almalarının sağlanması amacıyla; 6945 sayılı Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, 2 Ağustos 2013 tarihli ve 28726 sayılı Resmi Gazete 'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Kanunun ikinci maddesi ile 6948 sayılı Sanayi Sicil Kanununa geçici madde eklenmiştir.” dedi.

Sanayi sicil belgesi almayanların 31 Aralık’a kadar süresinin olduğunu söyleyen Gül, “Söz konusu geçici madde ile ‘Faaliyette olup olmadığına bakılmaksızın sanayi işletmelerinden sanayi siciline kayıt olmayanlardan 31 Aralık tarihine kadar kayıt işlemini tamamlayanlar hakkında bu Kanunun 9’uncu maddesi gereği sanayi siciline tescil ettirmeyenler için öngörülen idari para cezası uygulanmaz.’ hükmü getirildiği belirtilmektedir. 31 Aralık tarihi itibariyle Sanayi Sicile kaydı muafiyeti sona ereceğinden ve Sanayi Sicil Kanunu açısından cezai müeyyide ile karşılaşmamak ve kanuni yükümlülüklerini yerine getirmek için kayıtsız işletmelerin en kısa sürede Batman Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğüne müracaat ederek Sanayi Siciline kayıtlarını yaptırıp, Sanayi Sicil Belgelerini almaları gerekmektedir.” ifadelerini kullandı. (M.Fatih Akgül-İLKHA)