• DOLAR 32.454
  • EURO 34.863
  • ALTIN 2477.434
  • ...
Mardin Müftülüğü Aşure dağıttı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Latifiye Camisinde dev kazanlarda usta aşçıları nezaretinde hazırlanan aşure, camiye gelen vatandaşlara Afganlı ve Suriyeli mültecilere dağıtıldı. Camiye gelen vatandaşlara Aşureyi İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun ve müftülük personeli ikram etti.

Aşure dağıtımında kısa bir konuşma yapan İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, hicri 1436. yıla girildiğini hatırlatarak Muharrem ayının, Efendimizin (S.A.S) “Hürmete şayan bir ay”    diye nitelediği, sayısız lütuf ve hikmetlerle dolu kutlu bir ay olduğunu söyledi. Coşkun; “Muharrem ayı aynı zamanda hüzün ve ibret ayıdır; bizlere, ciğerlerimizi dağlayan Kerbela’yı hatırlatır.” dedi.

Müftü Coşkun, “Yüreklerimizi dağlayan yeni Kerbelâların yaşanmaması için ortak bir dile, ortak bir akla ihtiyacımız var. Yüreklerimizi birleştirmeye, gönül kapılarımızı birbirimize samimiyetle açmaya ihtiyacımız var. İşte bu yüzden Muharrem, bizim için ortak bir hüzün mevsimi olduğu kadar adaleti, hikmeti, merhameti, kardeşliği, dostluğu hatırlatan hak-hakikat ve ibret sofrası da olmalıdır. Muharremi hak, adalet, rahmet, merhamet, müsamaha ve şefkat duygularının yeniden ihyâsı, Müslümanların muhabbet, kardeşlik ve beraberlik duygularının güçlenmesi için fırsat bilmeliyiz. Geçmişin acılarını bize yeniden yaşatmak, gönüllerde bir kez daha kapanmaz yaralar açmak, ortak değerlerimizi ayrılığa, kin ve nefrete dönüştürmek isteyenlere tek yürek halinde gereken cevabı vermeliyiz. Muharrem, paylaşmanın, dayanışmanın ve birlikteliğin simgesi olmalıdır. Bu vesileyle Efendimizin (S.A.S) torunu, cennet gençlerinin efendisi, şehitlerin serdarı, ser-çeşmesi Hz. Hüseyin ve Kerbelâ şehitleri başta olmak üzere hak, hakikat, hürriyet, adalet, ahlâk, fazilet, izzet ve şeref için can veren bütün şehitlerimizi rahmet, minnet, şükran, saygı ve tazim ile yâd ediyoruz.” diye konuştu. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir