• DOLAR 32.382
  • EURO 34.996
  • ALTIN 2325.62
  • ...
Bingöl Devlet Hastanesinde 'İhmal ölüm getirdi' iddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Edinilen bilgiye göre, Bingöl merkez Çavuşlar köyünde ikamet eden 66 yaşındaki Gürciye Köktaş, geçen Cuma gecesi rahatsızlanınca çocukları tarafından Bingöl Devlet Hastanesine kaldırıldı. Burada kalp ana damarının patladığı tespit edilen yaşlı kadın, yaklaşık 8 saat sonra hayatını kaybetti. Annelerinin saatlerce gereksiz yere hastanede tutulup tam donanımlı bir hastaneye sevk edilmediğini iddia eden oğulları Aydın Dolgun ve Hikmet Dolgun, ihmalle suçladıkları hastane ve doktorlarından şikâyetçi olduklarını söylediler.

 “Annem ihmal sonucu hayatını kaybetti”

Hayatını kaybeden hasta Gürciye Köktaş’ın oğlu Aydın Dolgun, yaşananları şöyle aktardı: “Geçen Cuma gecesi kalp ana damarı patlayan annemi Bingöl Devlet Hastanesine kaldırdık. Doktorlar gelip baktılar. ‘Kalp ana damarında yüzde 80 yırtılma ve patlama var’ dediler. Doktora, ‘Hastamız ne olacak?’ dediğimizde ‘Her an kaybedebiliriz’ dedi. Ve daha sonra çekip gitti. Tam 8 saat bize bilgi veren olmadı. En son annemin başka hastaneye sevki için; ‘Çevre illerde tam donanımı hastanelerin hiç birinde yer yok.’ dediler. Daha sonra ise, ‘Ankara’da hasta için yer var’ dediler. Sözde ‘Ambulans uçak gelecek’ dediler, ama bir türlü gelmedi.”

Ağır hastalarının, Bingöl Devlet Hastanesinde ölüme terk edildiğini ileri süren, Dolgun, “Hastamızı tam 8 saat Bingöl Devlet Hastanesinde beklettiler, müdahalede bulunmadılar ve tam donanımlı bir hastaneye göndermediler. Annemizi bu yüzden kaybettik, bu hastaneden ve doktorlardan şikâyetçiyim.”ifadelerini kullandı.

 “Bingöl Devlet Hastanesinde hastalara gereken ilgi gösterilmiyor”

Hastanın diğer oğlu Hikmet Dolgun ise, Bingöl Devlet Hastanesinde hastalara karşı bir ilgilinin olmadığından yakınarak, “Derdimizi ve hasta ile ilgili sorunları konuşacak muhatap bulamıyoruz.”siteminde bulundu. Dolgun, “Hastamız ağır olmasına rağmen ne müdahale yapıldı ve ne de daha donanımlı bir yere gönderildi. Hastanedeki personelden şikâyetçiyiz. Personel ‘Bizi rahatsız etmeyin’ diyor. Soruyorum ona, ‘Senin başka bir görevin var mı? Burası ilçe değil, belde değil, köy de değil, burası kocaman bir il hastanesidir. Bingöl Devlet Hastanesinde böyle bir ağır hastaya böyle bir muamele edilmesi benim anlayışıma göre eksik ve yanlıştır. Ama ikiliktir, ama hizmet yoktur, ama adam yoktur, onu bilemiyorum.” dedi.

Hastane yetkilileri: Gürciye Köktaş’a gereken müdahaleler yapıldı

Konuyla ilgili görüştüğümüz Bingöl Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Bayram Köroğlu ise hastaya gereken müdahalenin yapıldığını savundu.  Başhekim Köroğlu, “Söz konusu hasta Gürciye Köktaş, geçen Cuma gecesi hastanemize geldi. Gereken işlemler yapıldıktan sonra hastanın ana kalp damarında patlama ve yırtılma meydana geldiği tespit edildi. Hasta yoğun bakıma alındı ve gereken müdahaleler yapıldı. Başka illere sevki için, boş ve donanımlı hastane için gerekli girişimler yapıldı ancak çevre illerde boş yer olmadığı için Ankara’ ya sevkine karar verildi. Hastanın nakli için ambulans uçak talep edildi. Ambulans uçak beklenirken, hastamız kurtarılamayarak hayatını kaybetti.” ifadelerini kullandı. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir