• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Dağıstan`da Rus Zulmü Devam Ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dağıstan’ın başkenti Mahaçkale’de bir camide cemaat ile Rus polisi arasındaki gerginlik kavgaya dönüştü.

Mahaçkale`de Macar Savaşçıları caddesinde bulunan camide Müslümanlar ve Rus polisi arasında başlayan gerginlik kısa sürede kavgaya döndü. Kavpolit haber ajansına konuşan cami imamı Nigmatulla Radjabov da kavgayı doğruladı. Cemaatten bir Müslüman olayı şöyle anlattı:

"Her Cuma namazından sonra Rus polisleri cemaatimizden birkaç Müslümanı tutukluyor. Bu gözaltılar açıklama yapmadan gerçekleştiği için cemaatin öfkesi de her geçen hafta büyüyor. Cemaat bu hafta tepki gösterdi. Gerginlik kısa sürede kavgaya dönüştü.”

Cami imamı polisin bu davranlarıının provokasyona yol açabileceği uyarısında bulunmuş ve yetkili makamlara başvurmuştu. Rus polisi bu Cuma günü de Müslümanları tutuklamak istedi. Ancak cemaat buna dayanamadı, insanlar gözaltı nedenlerini öğrenmek istedi. Bir anda ortalık karıştı, polis gaz kullandı ve havaya ateş açtı. Olaydan etkilenen bir çocuk bayıldı.

Bu da kalabalığın heyecanını y arttırdı. İnsanlar polis arabasının camlarını kırarak, tutuklanan arkadaşlarını arabadan indirdiler. Daha sonra herkes evine dağıldı. Polis kimseyi tutuklayamadı.

Daha sonra olay yerine gelen Dağıstan güvenlik yetkilileri cami imamını sorguya çekti. Rus polisinin olayı detaylı bir şekilde araştıracağı bildirildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir