• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
AGD'den Siyer-i Nebi yarışma sınavı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Anadolu Gençlik Derneği Van Şubesi, Genel Merkezi’nin tüm Türkiye’de eş zamanlı düzenleyeceği Siyer-i Nebi Yarışması Sınavının 20 Aralık’ta Van’da da  yapılacağını duyurdu.


Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Van Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Gündüz, basına yaptığı açıklamada, AGD  Van Şubesi olarak, Genel Merkez tarafından ülke genelinde düzenlediği ve her yıl yapılan Siyeri Nebi yarışmasının bu yılki organizasyonunu 81 ilde, 20 Aralık Cumartesi günü saat 11.00’de gerçekleştirileceğini söyledi.

Yapılacak olan bu yarışmanın en büyük amacının geleceğimizin teminatı olan gençlerimize, örnek insan Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (s.a.v) hayatını öğrenmelerini sağlamak ve örnek bir nesil yetiştirmek olduğunu belirten, Gündüz,“ Bu amaç doğrultusunda Sevgili Peygamber’imizin hayatının daha iyi öğrenilmesine yapılabilecek küçük bir katkıyı, en büyük bahtiyarlık kabul ediyoruz. Bu bahtiyarlığa erişmeyi arzuladığımız müddetçe, Efendimiz hakkında birçok, program ve  yarışmalar düzenleyeceğiz” dedi.


Gündüz, açıklamasının devamında yapacakları yarışmanın şartları  içeriği ve verilecek ödüller hakkında da ayrıntılı bilgiler vererek, ” Liseli gençlerimiz; “efendimizinizinde.com” adresinden 20 Kasım  tarihine kadar başvuru yaptıktan sonra, derneğimizin Van Şube hizmet binası ve diğer ilçe merkezlerimizde bulunan temsilciliklerimize gelerek, Mehmet Sürmeli’nin MGV yayınlarından çıkan “Gaye İnsan Hazreti Muhammed” kitabını almaları yeterli olacaktır. Ayrıca Sınava Giriş Belgeleri, yine belirtilen bu tarihe kadar AGD Şube Başkanlığımızdan alınacaktır. Yarışma sınavının sonuçları, 31 Aralık  günü yapılacak olan “Mekke’nin Fethi Gecelerinde” ilan edilecek. Ülke genelinde ilk 10’a girenlerin ödüllerini Genel merkez verecektir. Birinciye 6 bin TL, ikinciye 4 bin TL, üçüncüye 3 bin TL, dördüncüye 2 bin TL, beşinciye Laptop, altıncıya İpad New, yedinciye cep telefonu, sekizinciye fotoğraf makinası, dokuzuncuya MGV Yayınları Ürünleri ve onuncuya ise, Özel Kitaplık verilecektir “ diye konuştu.


Ömer Gündüz, açıklamasının devamında Genel merkezin vereceği ödüller ile birlikte Van Şubesi olarak  ta ayrıca İlde dereceye giren ilk 10 öğrencilerden ilk beşe girenlerden,  İl birincisine Umre Ziyareti, ikinciye Bilgisayar, üçüncüye yarım altın, dördüncüye Erbakan Külliyatı, beşinciye 1 yıllık Genç İstikbal Dergisi aboneliği ve 50 TL’lik kırtasiye çeki, 6 ile 10 arası dereceye giren öğrencilerimize de yine 50 TL’lik kırtasiye çeki ödül olarak verilecektir. ” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir