• DOLAR 32.597
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2497.122
  • ...
İshakpaşa`dan asırlar sonra ezan sesi yükselecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 İlçe merkezine 7 kilometre uzaklıktaki İshakpaşa Sarayı`nın güneyinde yer alan İshakpaşa Medresesi, Doğubayazıt Kaymakamlığı tarafından hazırlanan projeyle yeniden ibadete açılıyor.

 
Kaymakam Karahan Daştan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hazırlanan proje sayesinde tarihi bir dönemin yeniden hayat bulacağını söyledi.
 
Yıllarca atıl kalan ve iç duvarlarının bir kısmı yıkılan medresenin restorasyonuna büyük önem verdiklerini belirten Daştan, sarayla aynı dönemde inşa edilen medresede 1980`li yıllarda restorasyon çalışması yapıldığını ancak günümüze kadar tahrip olduğunu ifade etti.
 
Daştan, Kültür ve Turizm Bakanlığı`nca 4 yıl önce hazırlanan proje ile yeni bir başlangıç için adım atıldığını bildirerek, Vakıflar Erzurum Bölge Müdürlüğünün kontrolünde devam eden çalışmaların tamamlanmasıyla İshakpaşa Sarayı`nda yeni bir dönemin başlayacağını ve 200 yıl aradan sonra yeniden sarayda ezan sesi yükseleceğini dile getirdi.
 
Projede sona gelindiğini ve duvarların güçlenmesi için enjeksiyon işlemi yapıldığını anlatan Daştan, projenin tamamlanmasının ardından medresenin Kültür ve Turizm Bakanlığına devredileceğini kaydetti.
 
Daştan, sarayda yeniden ezan sesinin yükselecek olmasının kendilerini heyecanlandırdığına değinerek, şöyle konuştu:
 
"Başlattığımız restorasyon çalışmalarının tamamlanması bölgemize artı değer katacak. Çevre düzenlemesi ile hem tarihi eser nefes alacak, hem de buraya gelen turistler karşılarında güzel bir manzara bulacak. Amacımız ilçemizin tarihi güzelliklerini gün yüzüne çıkartmak ve tanıtmak. Bakanlığımızın da bu konuda büyük katkıları oldu. Mescidin halısından, mihrabına kadar her şey elden geçirilip, yeniden ibadet yapılabilecek hale gelecek. Böylece tarihi mekanda yıllar önce olduğu gibi yeniden ezan sesi duyulacak."

Bu haberler de ilginizi çekebilir