• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Kamalak: `Suçlu sistemdir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Saadet Partisi Batman İl Teşkilatı 5. Olağan Kongresi için Batman’a gelen Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, kongre öncesi basın mensuplarından gelen sorulara cevap verdi.

6-7 Ekim’de vahşice katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarının katillerinin 25-30 gün geçmesine rağmen bulunamaması fakat asker ve polise düzenlenen saldırıların faillerinin kısa sürede bulunmasıyla ilgili bir soruyu yanıtlayan Kamalak, “Eğer probleme gerçek çözüm arıyorsak, onun da, bunun da katili sistemin kendisidir." ifadelerini kullandı.

Asli failin sistemin kendisi olduğunu belirten, "Diğerleri teferruattır. Hakkı hâkim kıldığımız takdirde kanaatimce problem kalmaz. Hakkı hâkim kılmamız lazım. Yani herkesin insanca yaşayabileceği bir düzen tesis etmemiz lazım.” dedi.

“Yerin üstü karın doyurmaz hale geldi, çünkü üretim yok”
Karaman`ın Ermenek ilçesinde meydana gelen maden faciasına değinen Kamalak, AK Parti’nin vatandaşlara dağıttığı kömürlerin o madenlerden çıkarıldığını söyledi.
Soma Kömür madeni işletme sahibinin faciadan önce bir açıklama yaptığını dile getiren Kamalak, şunları kaydetti: “İşletme sahibi devletin 136 dolara mal ettiği kömürü biz 24 dolara getiriyoruz diyordu. Biz de Saadet Partisi olarak şunu söylüyoruz; Hayır doğru konuşmuyorsunuz, 24 doların üzerine 301 canı da ekleyin. Bu kömürlerin alıcısı hükümet, tüketicisi seçmen, ölüm işçinin ve matem milletindir. Yerin üstü karın doyurmaz hale gelmiş çünkü üretim yok. Geçen yıl burada bir kuruma 300 işçinin alınacağı ilan edilmişti, 14 bin Batmanlı genç işçi başvurmuştu. Bu haberi okuyunca çok üzüldüm. Emeğin tasarrufu ancak üretime dönüştürmekle mümkün olabilir.” (Veysi Rüzgar - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir