• DOLAR 32.377
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2325.861
  • ...
Kayseri`de Vefa Gecesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KAYSERİ - Panele Mazlumder Kayseri Şubesi eski başkanları Prof. Dr. Nihat Bengisu, HSYK eski üyesi Av. Ali Aydın, Av. Kadir Hikmet Beyazıt, Dr. Atalay Şahin, Ergün Şener ve Salim Mısırlıoğlu katıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programa, ildeki siyasi parti temsilcileri, belediye yetkilileri, ildeki sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Sinevizyon gösteriminin de yapıldığı programda, 28 Şubat zulmü gözler önüne serildi.

“Mazlumder bazı illerde kırılma yaşadı ve Müslümanların yararına çalışmayı bıraktı”
Suriyeli çocukların ezgi ve marşlar seslendirdiği gecenin panel bölümünde ilk sözü Mazlumder Kayseri Şubesi kurucu başkanı da olan Prof. Dr. Nihat Bengisu aldı. Kayseri şubesini kurma kararı aldıkları dönemdeki 28 Şubat zihniyetinden bahseden Bengisu, “Müslümanların hak ve hukuklarını korumak için bir yapı içerisinde bulunmamız şarttı. O dönem Mazlumder bunu başarıyordu. Biz şubeyi kurup gerek başörtüsü gerek inancımızın diğer kısıtlamalarına karşı mücadele ettiğimiz dönemde birçok emniyet mensubunun kötü muamelesine maruz kaldık, tehdit edildik.” ifadelerini kullandı. 28 Şubat zihniyetinin kötü muamelelerinden bahseden Bengisu, zaman zaman gözyaşlarını tutamadı. Güneydoğu ve Doğu’da vuku bulan hadiselere de değinen Bengisu, orada bulunan dernek yönetimlerini eleştirerek, “Mazlumder bazı illerde kırılma yaşadı ve Müslümanların yararına çalışmayı bıraktı.” açıklamasında bulundu.

"Müslümanlar bilinçsizce ve kapitalist zihniyete özenerek yaşıyor"
Panelin bir diğer konuğu olan Av. Kadir Hikmet Beyazıt, modernleşmenin zirvede olduğu bir dönemde yaşamalarına rağmen ahlaksızlığın dibe vurduğunu, batı kültürünün peşinden koşulduğu müddetçe İslam kültürünün asimile olacağına değindi. Müslümanların bilinçsizce ve kapitalist zihniyete özenerek yaşadığını belirten Beyazıt, Peygamber mirası olan hiçbir kültürel değere sahip çıkamadığımızdan yakındı. Doğu’daki olaylara da değinen Beyazıt, Yasin’in katledilmesinin yüreğini dağladığını, buna rağmen hiçbir yerde girişim yapılmadığını belirtti.

"Batman, Diyarbakır ve Şanlıurfa şubelerinin yaptığı gibi ırka dayalı bir ayrımcılık yapmayacağız"
Programın aynı zamanda moderatörlüğünü de yapan Kayseri Mazlumder Şubesi mevcut başkanı Ahmet Taş, kısaca Doğu’daki hadiselere değinerek; bazı Mazlumder şubelerinin neredeyse KCK ile birlikte hareket ettiğini, Batman, Diyarbakır ve Şanlıurfa şubelerinin yaptığı gibi ırka dayalı bir ayrımcılık yapmayacaklarını, bütün mazlumların yanında olmalarının farz olduğunu belirtti. Kendilerinin bölgedeki İslami camialarla diyalog halinde olduğunu ve zaman zaman bölgeye ziyaretler yaptıklarını belirten Taş, bölgedeki İslami kesimlerin Mazlumder şubelerinin çalışmalarından memnun olmadığını, çünkü adı geçen şubelerin kendi bölgelerinde mazlumdan yana tavır koymadıklarını belirtti.

"Doğu da hala İhya Der davası gibi haksız yargılamalar yapılıyor"
Programda söz alan Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş Hoca, Mazlumder’in Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde birçok ilde Müslüman kesimlerden iyice uzaklaştığını, Kurban Bayramı’nın son gününde başlayan olaylarda bazı illerdeki şubelerin tavır ve davranışlarının bu kanıyı doğruladığından bahsetti. Kayseri Mazlumder Şubesinin ümmet anlayışı ile hareket ettiğini gördüklerini ve takdirle karşıladıklarını ifade eden Göktaş, Mazlumder’in diğer illerdeki bu kirli yapıdan temizlenmesi gerektiğini ifade etti.

Doğu’da hala 28 Şubat’ın bitmediğini belirten Göktaş, “Doğu da hala İhya Der davası gibi haksız yargılamalar yapılıyor, kardeşlerimizin katilleri bulunmuyor, devlet vatandaşını korumuyor.” diyerek Doğu’da yaşayan mütedeyyin kesimlerin hala istibdat altında olduğunu belirtti.

“Fiziki şartlar zirvede olmasına rağmen adalet şu anda yerine getirilemiyor"
Panelin son konuşmacısı HSYK eski üyesi Av. Ali Aydın ise yargıdaki aksaklıklardan bahsederek, “Fiziki şartlar zirvede olmasına rağmen adalet şu anda yerine getirilemiyor. Dünyanın en büyük adliyelerine sahibiz, dünyanın en büyük cezaevlerine sahibiz, peki adalet niye işlemiyor, adalet neden geç dahi yerine gelmiyor bunu bir düşünmek gerekiyor.” dedi.

Program, eski şube başkanlarına plaket sunulması ile sona erdi.  (Fatih Gültekin - İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir