• DOLAR 32.547
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2441.096
  • ...
`Her Parti Başörtülü Aday Göstersin`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kıyak, her partinin başörtülü kadını milletvekili adayı gösterebileceğini belirterek, “İster sağ, ister sol; hangi partiden olursa olsun Meclis`e başörtülü kadın milletvekili girmesi Türkiye’nin normalleşmesine büyüt katkı sağlayabilir. Yılların sorunu belki böylelikle Meclis`te kendiliğinden çözülmüş olabilir.” dedi.

Başörtülü kadınlara bakış açısının son günlerde tüm kesimlerde olumlu yönde değiştiğini ve siyasi partilerden başörtülü kadın aday gösterilmesi konusunda bir sıkıntının yaşanmayacağı şeklinde beyanlar olduğunu vurgulayan Kıyak, şöyle konuştu: “Zaten halk arasında bu konuda sıkıntı yoktu. son günlerde bazı kesimlerde başörtüsüne karşı olumlu açıklamalar yapmaya başladı. Biz bu beyanların samimi olduğunu düşünmek istiyoruz. Siyasi bir tuzak olsun istemiyoruz. Bu tuzağı kuranları zaten milletimiz affetmez. Zaten her bireyin seçme ve seçilme hakkı var. Başörtülü kadınlar da bu ülkenin birer bireyi. Zaten demokrasi halk idaresi demek. Halkın seçtiği kişi de ister başörtülü, ister başörtüsüz olsun her hakka sahiptir.”

“EZBER BOZULSUN DEMOKRASİNİN ÇITASI YÜKSELSİN”

Yıllardır sürdürülen ‘başörtüsü’ tartışmasının belki bu seçimle uzlaşarak sonlandırılma fırsatı doğabileceğini dile getiren Kıyak, “Zaten kadın erkek, herkes başörtülü kadın milletvekili görmeyi istiyor. Eğer bu gerçekleşirse bir ezber bozulur. Statükoyu savunanlar demokrasiden vazgeçilemeyeceğini görmüş ve anlamış olur.” şeklinde konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir