• DOLAR 32.602
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2497.565
  • ...
Isparta`da Katiam Gibi Kaza: 16 Ölü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 

ISPARTA: Yalvaç Kaymakamı Ahmet Altıntaş, ilçenin Balkonak mevkisinde Akşehir`den Gelendost`a elma toplamaya giden işçileri taşıyan midibüsün ilk belirlemelere göre freninin boşalması sonucu yol kenarında istinat duvarına çarpıp yan yattığını belirtti.

Altıntaş, kazanın 07.00 sıralarında meydana geldiğini, ihbar alınır alınmaz sağlık ekiplerinin ve güvenlik güçlerinin olay yerine intikal ettiğini söyledi.

Olay yerinde ilk aşamada 14 kişinin hayatını kaybettiği, 31 kişinin ise yaralandığını ifade eden Altıntaş, iki kişinin daha tedavi gördüğü hastaneden yaşamını yitirmesi ile ölü sayısının 16`ya yükseldiğini, yaralı sayısının ise 29 olduğunu kaydetti.

Altıntaş, kazadan üzüntü duyduklarını dile getirerek, "Cumhuriyet Başsavcılığımızın incelemeleri devam ediyor. Ölenlerin yakınlarına başsağlığı diliyorum" dedi.

Kaza sonrası, olay yerine gelen ve sinir krizi geçiren işçi yakınlarına, güvenlik güçleri ve sağlık ekipleri müdahale etti.

Akşehir-Yalvaç yolu kaza sonrası yaklaşık 2 saat ulaşıma kapatıldı. Ulaşım, kaza yapan aracın yoldan kaldırılmasının ardından normale döndü.

Kazada hayatını kaybedenlerin cenazeleri, Yalvaç Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir