• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...

GAZİANTEP- Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi'nde (OFM), Sanayi ve Ticaret Fuarı’nın (TÜMEXPO)  2.’si düzenlendi.

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) tarafından düzenlenen 2. Sanayi ve Ticaret Fuarı'nın (TÜMEXPO) açılışına Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Gaziantep Valisi Erdal Ata, Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Genel Başkanı Hasan Sert, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Yavuz Coşkun, Büyükşehir belediye Başkanı Fatma Şahin, Merkez Şahinbey ve  Şehitkâmil ilçeleri Belediye başkanları, yerli ve yabancı iş adamları ile firma  temsilcileri katıldı.

Vali Erdal Ata fuara ev sahipliği yapmaktan memnun olduklarını belirterek, Gaziantep'in Türkiye'nin 6. büyük ili olduğunu vurguladı.

Ortadoğu Fuar Merkezi'nde düzenlenen TÜMEXPO Sanayi ve Ticaret Fuarının açılışında bir konuşma yapan Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) genel başkanı Hasan Sert, “Ermenek'teki maden kazası nedeniyle, fuar sevincimiz  gölgelendi.Bir an önce işçilerin sağ salim ailelerine kavuşmalarını temenni ediyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise, “Sanayi ve Ticaret Fuarı’nın Gaziantep’te yapılması bizleri oldukça sevindirdi. Gaziantep fuar konusunda ülkemizin en önemli kentlerinden biridir. Sanayi ve Ticaret Fuarı’nın ilimiz ve ülkemiz ekonomisine önemli katkılar sağlayacağını bekliyoruz.” dedi.

Konuşmaların ardından Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın katılımıyla açılışı gerçekleştirilen fuarda stantlar gezildi.

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği tarafından geçen yıl ilki İstanbul’da açılan fuar, iş dünyasında büyük yankı uyandırdı. Özellikle ihracat rakamlarında ülkedeki söz sahibi illerin başında gelen Gaziantep’te, ikincisi yapılan Sanayi ve Ticaret Fuarı, 2 Kasım’a kadar açık kalacak.

Uluslararası alanda faaliyet gösteren 350 kişilik alım ekibi de TÜMEXPO'daki yerini aldı. 350 kişilik alım ekibi, 30 Ekim ile 2 Kasım tarihleri arasında birebir iş görüşmeleri yapacak. TÜMEXPO fuarında tüm sektörlere ait stantlar bulunuyor.   (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)