• DOLAR 32.439
  • EURO 35.46
  • ALTIN 2324.52
  • ...
Gannuşi: Endişelerimiz Var
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TUNUS - Başkent Tunus`ta düzenlediği basın toplantısında konuşan Gannuşi, "Diktatörlük, tek parti yönetimi ve devlet kurumlarına hegemonyanın geri döneceğine dair endişeler var" dedi.

Gannuşi, Nahda Hareketi`nin, istikrarı ve devrimin hedeflerini koruyan tüm seçeneklere açık olduğunu kaydederek, "Geçmiş günlere dönmek yok. Anayasada yer aldığı şekilde özgürlüklerin yerine getirilmesi için çabalarımızı sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.

Parti olarak, ortaklık ve milli birliği korumayı esas alan siyaset izlediklerini dile getiren Gannuşi, Tunus`un hala istişare ve uzlaşı yönetimine ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Gannuşi, genel seçimlerden birincilikle çıkan Nida Tunus (Tunus`un Sesi) Partisiyle ittifak kurulması ihtimaliyle ilgili "Nahda Hareketi`nin önceliğininTunus halkına hizmet etmek" olduğunu vurgulayarak, "Tunus geniş taban ve uzlaşıyla yönetiliyor. Nahda, halka hizmet eden tüm seçeneklere açık" ifadelerini kullandı.

Tunus Bağımsız Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Şefik Sarsar, 217 sandalyeli parlamentoda Nida Tunus Partisi`nin oyların yüzde 39,17 ile 85 milletvekili çıkardığını, onu 69 sandalyeyle Nahda Hareketi`nin takip ettiğini açıklamıştı.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir