• DOLAR 32.595
  • EURO 34.797
  • ALTIN 2505.43
  • ...
580 bin TL'lik tesis madde bağımlılarının mekânı oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL – Bingöl’de yaptırılan Semt Konağı, tamamlanmasına rağmen teslim alınmadığı için uyuşturucu ve madde bağımlılarının konağı oldu. Yeni Mahalle’de Selçuklu mimarisiyle yapılan ve 580 bin TL’ye mal olan 3 katlı binada geceleri fuhuş da yapıldığı iddia edilirken mahalle sakinleri yetkilileri göreve çağırdı. Henüz teslim alınmayan binanın camlarının kırılıp tahrip edildiğini ifade eden vatandaşlar, buraya gelen serseri ve madde bağımlısı kişilerin rahatsızlık verdiğini belirttiler.



Bina bekçisini ölümle tehdit ettiler
Semt Konağı’nda sorumlu müteahhit tarafından bekçi olarak görevlendirilen Mehmet Tekbaş, geceleri serseri ve yüzleri maskeli şahıslar tarafından ölümle tehdit edildiğini ve can güvenliğinin olmadığını iddia etti.

Altı aydır burada bekçilik yaptığını belirten Tekbaş,  “Bingöl Belediyesine teslim edilmek üzere İstanbul Büyük Büyükşehir Belediyesine bağlı KİPTAŞ tarafından yapılan Semt Konağı’nın sosyal tesis olarak kullanılması planlanıyor. Aylardır burada sigortasız çalıştırılıyorum, 4 aydır maaş alamıyorum. Evimde elektriğim kesilmiş, param yok ödeyemiyorum. Müteahhidi arıyorum, bugün-yarın diyerek maşımı geciktiriyor.”dedi.

Serseri kişilerin kendisini ölümle tehdit ettiğini iddia eden Tekbaş, “Ben geceleri tek başıma burada kalıyorum. Geçenlerde 13-14 kadar yüzleri maskeli kişi burayı basarak beni zorla bodruma götürdü. Gözümü ve ellerimi bağladılar. Yanlarında balyoz da vardı. Her yeri kırıp tahrip ettiler. Burada ne varsa götüreceğiz, burasını yakacağız dediler.” diye yaşadıklarını anlattı.

Tekbaş,“Bir defasından beni buradan alıp dağa kaçırdılar. Gözlerimi açtığımda etrafımda onlarca kişi vardı. Bana, ‘Sen niye orada çalışıyorsun? Orası AK Partinin binasıdır.’dediler. Ben de, ‘Ekmek için çalışıyorum, mecburum işim, gücüm yok’ dedim. Beni bıraktılar, başımdan geçen olayları polise anlattım. Emniyetten gelen polisler, gelip tutanak tutup gidiyor, o kadar.”ifadelerini kullandı.

“Fuhuş, esrar; ne dersen burada dönüyor”
Binada fuhuşun dahi yapıldığını iddia eden Tekbaş, “Geceleri gençler, kızlarla gelip burada fuhuş yapıyorlar. Değişik değişik ahlaksızlıklar oluyor. Esrar ve her türlü uyuşturucu kullanıyorlar.  Yani ne dersen burada dönüyor. Ben korkumdan dolayı bir şey yapamıyorum. ”dedi. Tekbaş, “Kimse gelip buraya sahip çıkmıyor. Belediyeyi ve müttehidi arıyorum, kimse buralı olmuyor. Yazık günah bu gidişle herhalde burayı ateşe verip yakacaklar.”diye dert yandı. (İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir