• DOLAR 32.489
  • EURO 35.009
  • ALTIN 2433.765
  • ...
Belediye araçları eylemlerde kullanılacak iddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Kobani`deki çatışmalar nedeniyle PKK`nin 1 Kasım Cumartesi günü yapılacak eylemlere HDP/DBP yaptığı açıklamalarla destek verirken, eylemler nedeniyle başta Diyarbakır olmak üzere birçok ilde 6-7 Ekim olaylarına benzer saldırılar yaşanması bekleniyor. 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi`ne ait iş makinelerinin de olaylarda kullanılacağı ve çalışma olduğu gerekçesiyle kazı yaparak yol kapatmalarda kullanılacağı iddia edildi.

PKK/KCK tarafından yapılan eylem çağrısının ardından HDP/DBP de önceki gün yaptıkları açıklamada halkı eylemlere katılmaya davet etti.

Hatırlanacağı üzere BDP tarafından 20 Nisan 2011 yılında BDP Diyarbakır İl Binası önünde düzenlenen bir eylemde de belediyeye ait iş makineleri kullanılmış ve olaylar çıkmıştı.

HDP`nin 6 Ekim`de yaptığı sokağa çıkma çağrısının ardından PKK/HDP yandaşlarının çıkardığı olaylarda 40 kişi hayatını kaybetmişti. PKK/HDP yandaşları tarafından İslami STK ve mütedeyyin kişilere yönelik düzenlenen saldırılarda ise vahşet yaşanmış, Diyarbakır`da Köy Der üyesi 3 kişi sığındıkları bir evde silahla vurulduktan sonra bıçaklanmış, 3. kattan aşağı atılmış, üzerlerinden araçla geçilmiş, kafaları taşla ezilmiş son olarak da yakılmak istemişti.  (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir