• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Odun Satıcıları umduğunu bulamıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR – Doğalgaz kullanımının yaygınlaşmasıyla beraber ısınmada ikinci plana düşen odun ve kömür, satıcılarına sıkıntılı günler yaşatıyor.

Odun ve kömür satıcıları satışlarının geçmişe göre çok fazla azaldığını belirterek satış yapamamaktan yakındı.

Geçmiş yıllara göre odun satışlarının çok fazla düştüğünü ve bu durumdan oldukça mağdur olduklarını ifade eden odun satıcısı Hacı Ramazan Yılmaz, “Diyarbakır’da satılan odunların 1 tonu ortalama 400 TL’ye satılıyor. Daha ucuza satılan yerler de vardır. Fakat bu yerler de kalitesiz odun kullanıyorlar. Kış ayı olmasına rağmen odun satışlarımız durgundur. Odun eskiden en çok tercih edilen bir yakacak türüydü.  Fakat bugün baktığımızda odun ve kömürün yerini doğalgaz almış durumdadır. Odunları en çok fakir ve gelir seviyesi düşük insanlarımıza satıyoruz. Zengin kesim pek odun kullanmıyor. Apartman dairelerinde kalanlar genellikle doğalgaz kullanıyorlar.” ifadelerini kullandı.

“Odun kullanımının herhangi bir zararı yoktur”

Odun kullanımının kömür kullanımına nazaran daha tehlikesiz ve sağlıklı olduğunu belirten Yılmaz, yaklaşan kış ayı münasebetiyle kömür kullanıcılarını da zehirlenmeye karşı uyardı.

Yılmaz, “Soba kullanan insanlarımıza tavsiyemiz odun kullanmasıdır. Zira odun kullanımında herhangi bir zehirlenme tehlikesi yoktur. İnsanlarımız rahatlıkla odun kullanabilirler. Odun kullanımı herhangi bir sıkıntıya ve hastalığa da yol açmaz.” dedi.

Odun satışlarının Kasım ile Ocak ayları arasında daha çok satıldığını söyleyen Yılmaz,  kullanıcılarına almakta acele etmelerinin daha uygun olacağı uyarısında da bulundu.  (Ali FİDANCI / Emrah DENİZ - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir