• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Kayıp çocuk 24 saat sonra bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır’ın Çınar ilçesine bağlı Gezenek (Gürco) köyünde evlerinin önünde oynarken kaybolan 3 yaşındaki Muhammed Furkan Tatlı, evlerine yaklaşık 2 kilometre uzaklıkta bulundu.

Salı sabahı saat 09.00 sıralarında evlerinin önünde oynarken kaybolduğunu fark eden ailesi, küçük Muhammed Furkan’ı önce kendi imkânları ile aradı. Aile fertleri arama sonucunda bir netice alamayınca, jandarma ekiplerine haber verdi. Yalın ayak kaybolan küçük Muhammed’i aramaya AFAD ekipleri, askerler, köy korucuları, köylüler ve helikopter desteği ile beraber eğitimli köpeklerde arama çalışmalarına destek verdi.

Gece yarısına kadar yapılan aramalardan bir sonuç alınamayınca, gece saat 02.00 sıralarında arama çalışmalarına ara verildi. Günün ağarması ile beraber tekrar arama çalışmalarına başlayan ekiplere, Diyarbakır’dan kalkan helikopter ve AFAD ekipleri tarafından getirilen özel eğitimli köpeklerde destek verdi. Çevre köylerden de birçok vatandaşın katıldığı arama çalışmalarında umutların tükendiği bir anda, koyun otlatan çobanların küçük Muhammed’i bulduğu haberi geldi.

Yaklaşık 24 saat sonra çobanlar tarafından köye yaklaşık 2 kilometre uzaklıkta uyurken bulunan küçük Muhammed hemen hastaneye kaldırıldı. Yalın ayak kaybolan küçük Muhammed, soğuktan etkilenmiş, aç ve susuz kalmıştı. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından gözlem altında tutulan küçük Muhammed’in durumunun iyi olduğu belirtildi.

Kaybolan Muhammed’in ağabeyi M. Şerif Tatlı, “Kardeşim Muhammed’i hiç hesaba katmadığımız sık kayalıkların yer aldığı yönde bulunmasına çok şaşırdık. Muhammed’in geceyi dışarıda geçirmesinden dolayı açıkçası umudumuzu kesmiştik. Çünkü gece soğuk, Muhammed yalın ayak ve 3 yaşında idi. Sağ salim bulunduğunu haber alınca dünyalar bizim oldu.” diyerek yaşadığı mutluluğu dile getirdi. (Vedat Aydın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir