• DOLAR 32.376
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.22
  • ...
Milli Eğitim'den okullara özel güvenlik
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN – Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik, Okulların ‘baş belası’ haline gelen esrarcılar için bir dizi çalışmaların olduğunu belirterek sıkıntılı okullara güvenlikçi alma konusunda Bakanlık ile iletişim halinde olduklarını ifade etti.

Okullarda esrar içiminin olduğunu ama esrar içenlere karşı kaba kuvvet kullanma yetkilerinin olmadığını vurgulayan Çelik, “Bizim eğitim ve söyleme pozisyonumuz var ve gördüğümüzde ihbar etme pozisyonumuz var. Esrar içinler maalesef öğrencilerdir. Bu büyük bir sorundur. Esrar için şahıslar duvarların yüksek olduğu yerlere saklanıyorlar. Göreve geldiğimizden beri yüksek duvarları indireyim diye uğraşıyorum. Yeni yapılan okullarda da kısmen duvarları düşürdük. Ama henüz istediğimiz şekilde indirebilmiş değiliz. Öncelikle okullarımızı saran o çitleri kaldırıyorum. Okullara güvenlikçi alma konusunda Bakanlık ile iletişim halindeyiz.” dedi.

Çelik, “Okullara özel güvenlik görevlisi alınması konusunda bir süreç başlattık. Belki tüm okullarımıza özel güvenlik görevlisi alamayız ama sıkıntılı gördüklerimiz okullarımız için gece güvenlik görevlisi çalışmamız başlamıştır.” diye konuştu. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir