• DOLAR 32.6
  • EURO 34.776
  • ALTIN 2520.753
  • ...
Batman'daki okullara 258 yönetici atanacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik, gündemdeki yönetici atamalarıyla ilgili yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya geldi. Batman ve ilçelerdeki okullara 18 Kasım’da toplam 258 müdürün atanacağını söyleyen Çelik, yönetici atama mülakatlarının şeffaf bir şekilde yapıldığını belirtti.

Yönetici atamaları ve sınavlarıyla ilgili kendisine ve kurumuna son zamanlarda yıpratılmaya yönelik haksız eleştirilerin olduğunu ileri süren Çelik, toplumun eğitim ihtiyacını canla ve başla karşılamak için gece ve gündüz çalıştığını belirterek, kendilerine yönelik haksız eleştiriler yüzünden mağdur edildiklerini ifade etti.

“Biz kimseyi müdürlükten almadık”
Görevden alınan okul müdürleri hakkında da açıklamada bulunan Çelik, “Kanun gereği 2013-2014 Eğitim Öğretim yılında 4 yılını tamamlayan bütün müdürlerimizin görevi 14 Haziran’da bitmişti. Biz kimseyi müdürlükten almadık. Sadece müdürlerin görevleri uzatılmadı.” dedi.

Barajı aşan sendikaların dağılımı
Okul yöneticiliği için sınava giren sendikalara üye olan öğretmen sayılarının bilgisini de veren Çelik, “Yaklaşık yüzde 50 Eğitim Bir-Sen’den 229 kişi sınava girmiş. Eğitim-Sen’den 94 kişi, Aktif Eğitim-Sen’den 8 kişi, Özgür Eğitim-Sen’den 19 kişi, Demokratik Eğitim-Sen’den 1 kişi, Türk Eğitim-Sen’den 5 kişi, herhangi bir sendikaya bağlı olmayan 100 kişi sınava girmiş. 70 barajını aşanların sendikalarına göre dağılımı ise şöyle; Eğitim Bir-Sen’den 199 kişi, Eğitim-Sen’den 57 kişi, Aktif Eğitim-Sen’den 4 kişi, Özgür Eğitim-Sen’den 14 kişi, Demokratik Eğitim-Sen’den 1 kişi, Türk Eğitim-Sen’den 1 kişi, herhangi bir sendikaya bağlı olmayan 71 kişi barajı geçerek başarılı sayılmışlardır.” ifadelerini kullandı.

Toplamda 347 kişinin barajı aştığını vurgulayan Çelik, yüzde 50 sözlüden aldığı puan ve yüzde 50 ek 2’deki formlardan alınan puanlar değerlendirilerek 18 Kasım’da toplam 258 müdürün atamasının yapılacağını kaydetti.

Okullardaki temizlik sorununa da değinen Çelik, okullarda temizliğe çok önem verdiklerini ve temizliği iyi yapmayan personeli de görevden alacaklarını dile getirdi. Bu sene 82 okuldan 27 okulda doğalgazın hazır hale getirildiğini sözlerine ekleyen Çelik, diğer okulların da doğalgazdan yararlanmak için ellerinden gelen tüm çabayı harcadıklarını söyledi.

Çelik, kentteki okulların vaziyet planını çıkararak ilk def basına gösterdi.  (M. Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir