• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Sınırda `El Devlet`ül İslam` gerginliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA – Suriye’nin Kobani kentinde IŞİD ile YPG arasında devam eden çatışmalar, Türkiye tarafında gelişmeleri takip eden insanların üzerinde psikolojik etki bırakıyor.

Kobani’de yaşanan çatışmaları izlemek için sınıra yakın bir bölgeye gelen HDP’li bir grup, canlı yayın sırasında IŞİD için ‘El Devlet’ül İslam’ tabirini kullanan muhabirin üzerine yürümesi savaşın insanlar üzerinde bıraktığı olumsuz etkiyi gözler önüne seriyor.

Arapça yayın yapan uluslararası bir TV muhabiri, canlı yayın yaptığı sırada IŞİD için ‘El Devlet’ül İslam’ tabirini kullandı. Bu tabiri duyan çevredeki bazı HDP’liler, buna tepki göstererek muhabirin üzerine yürüdü. Öfkeli grup, muhabirden IŞİD için ‘El Devlet’ül İslam’ yerine “DAİŞ” tabirini kullanmasını istedi.

Grubun üzerine yürüdüğünü gören muhabir, kendini korumak için canlı yayın aracının içine sığındığı görülürken, araya bazı vatandaşların girmesiyle gerginlik büyümeden önlendi.

Öfkeli kalabalığın olay yerinden uzaklaştırılması üzerine,  TV muhabiri ve ekibinin çekim malzemelerini toplayarak ilçe merkezine döndüğü görüldü.

(İLKHA)

 





Bu haberler de ilginizi çekebilir