• DOLAR 32.557
  • EURO 34.908
  • ALTIN 2424.877
  • ...
Kuvvetli yağış uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Türkiye genelinin parçalı ve çok bulutlu; Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu`nun batısı ile Giresun, Gümüşhane, Bayburt, Trabzon ve Diyarbakır çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İstanbul, Bursa, Bilecik, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Adana, Osmaniye, Düzce ile Kırklareli, Zongukdak ve Hatay`ın kıyıları, Tekirdağ ve Çanakkale`nin doğu, Balıkesir`in kuzey çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Sabah saatlerinde İç Anadolu ve Orta Karadeniz`in iç kesimlerinde yer yer sis etkili olacak.

Hava sıcaklığının kuzey ve doğu kesimlerde hissedilir derecede (6-8 derece) olmak üzere ülke genelinde azalacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: - Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Güney Ege`de kuzeybatı, Akdeniz kıyılarında güney yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Ege kıyılarında kuvvetlice (30-50 km/sa), Marmara ve Batı Karadeniz kıyılarında kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (40-70 km/sa) esmesi bekleniyor.

Bölgelerde hava:

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu; aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İstanbul, Bursa, Bilecik, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Kırklareli`nin kıyı ilçeleri ile Tekirdağ ve Çanakkale`nin doğu, Balıkesir`in kuzey çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (30-70 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

Ege: Parçalı ve çok bulutlu; aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kıyılarda kuzey yönlerden kuvvetlice (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu; aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.Yağışların; bugün (Perşembe) Adana, Osmaniye çevreleri ile Hatay`ın kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu; bölge genelinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde sis yer yer etkili olacak.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu; bölge genelinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Düzce çevreleri ile Zonguldak`ın kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.Rüzgarın; bölgenin batı kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (40-70 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu; Orta Karadeniz ile Giresun, Trabzon, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.Sabah saatlerinde Orta karadeniz`in iç kesimlerinde sis yer yer etkili olacak.

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu; batısının aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu; bölgenin batısı ile Diyarbakır çevrelerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde hava nasıl olacak?

ANKARA: Sağanak yağışlı 9/16

İSTANBUL: Kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 12/15

İZMİR: Sağanak yağışlı 13/18

ADANA: Kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 14/23

DİYARBAKIR: Çok bulutlu 10/22

ŞANLIURFA: Sağanak yağışlı 14/23

BATMAN: Çok bulutlu 9/23

VAN: Parçalı bulutlu 3/14 (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir