• DOLAR 32.376
  • EURO 35.018
  • ALTIN 2325.854
  • ...
Kaza olan kavşakta yol kapatma eylemi bugün de sürdü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman’ın Beşiri ilçesi Dörtyol kavşağında yaşanan ve ölümle sonuçlanan trafik kazası sonrası yol kapatma eylemi 2. gününde de devam etti.

Geçtiğimiz Pazar günü kırmızı ışıkta geçen araç karşıya geçmek isteyen 14 yaşındaki Muhammet Batan’a vurarak kaçmıştı. Bu olay yüzünden Beşirili vatandaşlar, dün saat 15.00’da Dörtyol mevkiinde oturma eylemi başlatmıştı. Beşirili vatandaşlar, bugün 14.00’da tekrar aynı yerde oturma eylemi yaptı. Yolu trafiğe kapatan ilçe halkı, yetkililerden bir cevap alıncaya kadar her gün buraya gelip eylem yapacaklarını söylediler.

Eylemcilere destek veren kazada yaralanan Muhammed Batan'ın babası Mahsum Batan, “Beşiri Kaymakamı Ayşe Şeyda Çağlar ile yarın bir görüşmemiz olacak. Eğer o görüşmeden bir sonuç alamazsak yarın eylemimize devam edeceğiz.”dedi. Vatandaşlara da seslenen Batan, “Benim oğlumu sahiplenmeniz beni çok memnun etmiştir. Burada daha fazla Muhammed’ler ölmesin.” ifadelerini kullandı.

Eylem esnasında araç sahipleri de vatandaşlara destek verdi. Eylem günün ağarmasıyla olaysız bir şekilde sonlandırılırken, eylemciler önlem alınmaması durumunda yarın tekrar kavşakta eylem için buluşacaklarını belirttiler. (Kenan Önder-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir