• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Silopi`de yaşanan çatışmada 1 kişi öldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK – Şırnak’ın Silopi ilçesi Başak Mahallesinde dün gece izinsiz gösteri yapmak isteyen bir gruba polis müdahale etti.

Polisin göstericilere müdahale etmesinin ardından polise silahla ateş edildi. Polisin karşılık vermesiyle çatışma çıktığı iddia edildi.

Çıkan çatışmada, gösterici grubun içinde yer alan Salih Yiğit isimli bir kişi vuruldu. Yaralanan Yiğit, Silopi Devlet Hastanesine kaldırıldı. Yiğit’in tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı ve öldüğü öğrenildi.

Şırnak Valiliği’nden yapılan açıklamada ise dün gece saat 03.00 sıralarında, Silopi İlçesi Başak Mahallesinde devriye görevi ifa eden polislere uzun namlulu silahlar ile ateş açıldığı ve polislerce karşılık verildiği kaydedildi.

Valilikten yapılan açıklamada,  olayla ilgili kimliği belirsiz kişilerin, Silopi Devlet Hastanesine bir kişiyi bırakarak ayrıldıklarının tespit edildiği belirtildi. Yapılan araştırmada ateşli silahla yaralanan şahsın, PKK adına faaliyette bulunmasından dolayı hakkında birçok sefer adli işlem yapıldığı ve Silopi Adliye binasına el bombalı saldırı olayının da firari şüphelilerinden olduğu belirtildi.

Açıklamanın sonunda ölen kişinin, Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesinin, hakkında örgüt üyeliği suçundan ceza verdiği, Salih Yiğit isimli kişi olduğu kaydedildi.

Valilik ayrıca konu ile ilgili tahkikatın, adli makamlarca yürütüldüğünü belirtti.

(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir