• DOLAR 32.593
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2407.21
  • ...
Down sendromlu çocukların piknik keyfi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN – Batman’da faaliyet yürüten Down Sendromlu Melekler Derneği (DOSEM), bünyesinde barındırdığı 35 down sendromlu çocuğu aileleriyle birlikte moral bulmak ve kaynaşmalarını sağlamak amacıyla Hasankeyf’e pikniğe götürdü.

Yaptıkları etkinlikle ilgili bilgi veren DOSEM Başkanı M.Emin Baş, Türkiye’de ilk örnek özel Down Sendromlu Okulu açtıklarını ve bünyelerinde yaklaşık 35 down sendromlu çocuğun barındığını belirtti.

Down sendromlu çocukların ve ailelerinin kaynaşmalarını sağlamak için böylesine bir piknik tertiplediklerini ifade eden Baş, “Yaklaşık 4 yıldır Batman’da faaliyet gösteriyoruz. Kentte 350-400 down sendromlu çocuğun olduğunu biliyoruz ve hepsine ulaşmaya çalışıyoruz. İki yıl önce down sendromlu çocuklar için bir okul açtık. Bu okulumuz sadece Türkiye’deki down sendromlarına eğitim veren ilk ve tek okuldur. Şuanda 35 civarında öğrencimiz var. Herhangi bir ücret talep etmiyoruz. Bugün çocuklarımızın ailelerinin kaynaşması için çocuklarımız ailelerini pikniğe davet ettiler. Bugün biz down sendromlu meleklerin misafiriyiz. Tanışıp kaynaşalım diye bir araya geldik. Şuanda down sendromlu çocuklar ve aileleriyle birlikte 150 kişi var. Bu tür etkinliklerimiz devam edecek.” dedi.

Down sendromlu çocukların aileleri de, böylesi bir etkinliğe gelmekten duydukları mutluluğu ifade ederek, sevinçlerini dile getirdiler.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir