• DOLAR 32.432
  • EURO 34.46
  • ALTIN 2488.212
  • ...
`Halkın huzuru için çalışan camiamız görmezden gelindi`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Dün Batman’daki STK, sendika ve derneklerin katıldığı ‘Yeni Türkiye’de Sivil Toplum Buluşmaları’ toplantısı TPAO Kristal Park’ta gerçekleşmişti.

Yapılan toplantıya katılan STK’lar basına kapalı bölümde görüş ve önerilerini Ak Parti heyetine sunmuştu.

Batman Peygamber Sevdalıları Platformu dönem sözcüsü Mehmet Beşir Şimşek toplantı sonrasından İLKHA’ya konuşarak toplantıda nelerin ele alındığı hakkında bilgi verdi.

 “Bu camia halkın huzuru için gece gündüz çalışmaktadır”

Toplantıda Batman Peygamber Sevdalısı Platformu’nun Dönem Sözcüsü olarak söz aldığını belirten Mehmet Beşir Şimşek, “Toplantıda bir konuşma fırsatı bulduk. Bu konuşma içerisinde özellikle camia olarak bu memlekete, halkımıza yaptığımız hizmetlerimizden kısa bir şekilde söz ettim. Ondan sonra bölgemizin içinde bulunduğu sıkıntıları dile getirmeye çalıştım. Bu sorunların çözümü hususunda özellikle AK Parti hükümetinin takip ettiği çözüm süreci akil insanlar heyeti ile ilgili yaptığı yanlışları dile getirdim. Bu camia bu bölgenin bir gerçeği ve kitlesi olan bir yapıdır. Bu halkın huzuru için gece gündüz çalışmaktadır. Buna rağmen bu Kürt halkının sorunlarının çözülmesi hususunda hükümetin atmış olduğu adımlarda maalesef bu camia görmezden gelinmiştir.” dedi.

Akil insanlar heyetine bu bölgeyle hiçbir şekilde alakası olmayan şahsiyetlerin konulduğunu ifade eden Şimşek daha sonra, “Belki hiçbir zaman bu memlekete ayak basmayan şahsiyetler, artistler, futbolcular ve buna benzer şahsiyetler akil insanlar heyetine dahil edildi. Sözde bu bölgenin sorunlarının çözümüne katkı yapmak için böyle bir vazife onlara tevdi edilirken, bu bölgenin gerçek sorunlarını en iyi bilen ve bu uğurda zaten hizmetlerde bulunan bir camianın temsil edilmemiş olması bu projenin yanlış olduğunu ve başarı şansının zayıf olduğunu gösteriyordu ve bu ortaya çıktı.” diye konuştu.  

“Camiamız görmezden gelindi”

Camialarının görmezden gelindiğinin altını çizen Şimşek, “Bırakın Akil heyetlere bu camiadan şahsiyetlerin dahil edilmesi, yapılan ziyaretler esnasında da bu camia görmezden gelindi. Sıradan insanlar ziyaret edilirken, bu camia ziyaret dahi edilmedi. Bu büyük bir yanlıştı. Projenin bu yönüyle başarıya ulaşması mümkün değildir. Umarım bundan sonra atılacak adımlarda bu yanlışlar yapılmaz, bu hususlar dikkate alınır.” şeklinde bilgilendirmede bulundu.

“PKK, hükümetten önce kendi halkıyla barışsın”

BDP/HDP veya PKK’ye yönelik olarak da özetle şunlara değinen Şimşek, “Kürt halkı hepsi PKK’lı değildir. Ve PKK bu farklılıkları kabul etmek zorundadır. Hükümet ile bir barış süreci yapmadan önce kendi halkıyla barışmak zorundadır. Kendi halkının farklılıklarını, inançtan kaynaklanan farklılıklarını, görüş ayrılıklarını kabul ederek onlara saygı göstererek, onların haklarını çiğnemeden onlarla yaşamak zorunda olduğunu bilmesi lazım. Örnek olarak, Irak Kürdistanı’nda farklı kesimler oldukları halde yıllarca birbirleriyle çatıştılar ama neticede beraber yaşamak zorunda oldukları farkına vardılar. Umarım PKK’de bunun kısa zamanda farkına varır. Ve kendi dışındaki mütedeyyin Kürt halkına her gün bir bahaneyle saldırarak bu fitneyi alevlendirmez, aksi takdirde hiçbir barış süreci ve hiçbir adım başarılı olamayacaktır. Bunun farkında olması lazımdır.” İfadelerine yer verdi.

PKK’nin barışı önce kendi içerisinde sağlaması gerektiğini vurgulayan Şimşek daha sonra, “Kürt halkı kendi içerisinde bir barış sağlamadan hükümet ile bir barış yapmaya çalışırsa, bu çok yanlış bir şey olur. Çünkü temeli olmayan ama çatısı kurulmaya çalışılan bir binaya benzer ki bunun ayakta kalması mümkünde değildir. Nitekim bunu bugün görüyoruz. Onun için PKK bunu dikkate almalıdır. Her gün bir bahane ile mütedeyyin Kürt halkına saldırmamalıdır. Bu barışı kendi içerisinde sağlamalıdır.” diye ifade etti.  

“PKK ceberrut devletin yapamadığını kendi halkına yaptı”

Ceberrut devletin yapamadığı zulmü PKK’nın kendi halkına yaptığını söyleyen Şimşek,PKK düne kadar ceberrut devletin zulmünden şikâyet ederken, gücünü eline alır almaz o ceberrut devletin yapamadıklarını bile kendi halkına yapmaya başladı. Bu kabul edilemez, bu ikiyüzlülüktür, samimiyetsizliktir. Bundan biran önce vazgeçmesi lazımdır.” şeklinde devam etti.

“Hükümet, mütedeyyin Kürt halkının elini zayıflatmıştır”       

Hükümetin çözüm süreci uğruna bu bölgeyi tamamen Kürt PKK ve HDP’nin insafına terk ettiğinin altını çizen Şimşek, “Bu da HDP/PKK’yi azdırmış, Kürt halkına karşı daha çok saldırgan hale getirmiş ve mütedeyyin Kürt halkının da elini zayıflatmıştır. Hükümetin biran önce bundan vazgeçmesi lazım. Bu halka hizmet eden mütedeyyin Kürt halkını görmesi lazım, onları dinlemesi lazım ve onların görüş ile önerilerine önem vermesi lazım.” ifadelerini kullandı.

Toplantıya, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Halkla İlişkiler Başkanı Öznur Çalık, Halkla İlişkiler Başkan Yardımcıları Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, Konya Milletvekili Mustafa Akış, İstanbul Milletvekili Harun Karaca, Siirt Milletvekili Osman Öney ve Doç. Dr. Hüseyin Tutar’dan oluşan heyet katılmıştı.

(Veysi Rüzgar-İLKHA)   

Bu haberler de ilginizi çekebilir