• DOLAR 32.34
  • EURO 35.127
  • ALTIN 2307.248
  • ...
 HDP’nin 1 Kasım Çağrısı Ne Anlama Geliyor?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber / Özel Haber

HDP’nin “Her yer Kobani olacak” çağrısıyla sözde Kobani’de yaşananları kamuoyunda duyurmak için yaptığı eylemler büyük bir vahşiliğe dönüşmüş, kurban eti dağıtan gençler insanlık dışı yöntemlerle katledilmiş, üçüncü kattan atılmış, başları taşla ezilmiş, üzerlerinden arabayla geçilmişti. Yüzlerce okul yakılmış, binlerce işyeri ateşe verilmiş ve talan edilmiş. Doğu ve Güneydoğu’da büyük bir kaos yaşanmıştı. Olaylar neticesinde 40’tan fazla kişi katledilmişti.

Olayların ardından kameralar önüne çıkan HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, boncuk boncuk terleyerek biz kimseye saldırın demedik şeklinde açıklama yapmış ama bu cümleleriyle kimseyi inandıramamıştı.

YİNE SOKAKLARA ÇAĞIRIYORLAR

Şimdi ise HDP geçmişten ders almamışa benziyor ki 1 Kasım Cumartesi günü için yine yandaşlarını sokağa çağırdı.

HDP’den yapılan açıklamada, "Kobani halkının direnişi bu eylemle bütün dünya tarafından selamlanarak desteklenecek" denilerek yine sokaklarda kaos oluşmasına zemin hazırlanıyor. Açıklamada, "direnişin başından beri Kobane`ye desteğini sunan halklarımızı, 1 Kasım`da bir kez daha sokağa çıkarak küresel eyleme güç vermeye çağırıyoruz" ifadesini kullanılarak adeta 6-7 Ekim olayları da sahiplenildi. Çağrıya, HDP`nin yanı sıra DBP, HDK ve DTK`nın da destek verdiği bildirildi.

KATLİAMLAR AZ MI GELDİ

6-7 Ekim olaylarıyla bölgede oluşan kaos ortamı ve 90’lı yıllara benzer olayların yaşanması bölge halkını endişelendirirken HDP’nin her defasında saldırı/yakma/talan gibi olaylara açık eylem çağrıları yapması ise dikkat çekiyor. Olaylarda katledilenlerin failleri hala bulunmazken HDP’nin yeni bir eylem çağrısı yapması da “Katliamlar, ölümler, yakmalar, saldırılar az mı geldi de yeni bir eylem çağrısı yapıldı?” sorusunu akıllara getiriyor.

6-7 EKİM OLAYLARIYLA İSLAMA SAVAŞ AÇMIŞLARDI

6-7 Ekim olaylarında özellikle İslami simgelere saldırılması “PKK/HDP İslam’a Savaş Açtı” yorumunun yapılmasına neden olmuştu. Çünkü olaylarda İslami bir parti olan Hür Dava Partisi’ne saldırılmış, üyeleri katledilmiş, İslami dernekler yakılmış, insanlar sakallı oldukları için infaz edilmiş ve hatta eşi örtülü olduğu için bir kişi eşinin yanında saldırıya uğramış ve vahşice katledilmişti. HDP’nin yeni eylem çağrısı yeniden bu tür olaylar yaşanır mı soru ve endişesini doğuruyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir