• DOLAR 32.324
  • EURO 35.105
  • ALTIN 2300.65
  • ...
Batman'da 6 bin 353 mülteci kayıt altına alındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN – Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Batman’a sığınan yaklaşık 6 bin 353 Suriyeli mülteci, AFAD Kayıt Merkezine müracaatta bulunarak kayıt altına alındı.

Konu ile ilgili İlke Haber Ajansı’na bilgi veren AFAD İl Müdürü Fevzi Bakır, 14 Temmuz’dan bu yana ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Batman’a sığınan Suriyeli mültecilerin kayıt altına alınması için Valilik bahçesine kurulan AFAD Koordinasyon Tır’ında oluşturulan merkezde işlemlerinin yapıldığını belirtti.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün Batman’a getirdiği AFAD Koordinasyon Tır’ında oluşturulan merkezde kayıt altına alınan mültecilere tanıtım kimlikleri verildiğini söyleyen Bakır, yeni kimliklerine kavuşan Suriyelilerin, bundan böyle kendilerine tanınan kamu hizmetlerinden kolaylıkla yararlanabileceklerini dile getirdi.

Şuana kadar yaklaşık 6 bin 353 Suriyeli mültecinin kayıt altına alındığını ifade eden Bakır, kentte çıkan olaylar yüzünden kayıt işlemlerinin aksadığını ve kısa sürede işlemlerin bitmesi için hafta sonları dahi kayıtların devam edeceğini kaydetti.

Geçtiğimiz günlerde yazılı basın açıklamasıyla mültecilerin 17 Kasım’a kadar AFAD Kayıt Merkezi’ne müracaatta bulunup kayıt yaptırmalarını isteyen Valilik, aksi halde kamu hizmetlerinden faydalanamayacağı uyarısında bulunmuştu.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir